Benedek
-5 °C
5 °C

Mérgező húsok nyomában

2006.02.09. 07:45
A Magyar Hírlap összeállítást közöl az újabb dioxin-botrányról. Az MTV menedzsmentjét személyes konfliktusok zilálták szét, miközben a köztévé súlyos anyagi helyzetben van. Most sem sikerült a választásokra egységes pártot szervezni a környezetvédelem hazai elkötelezettjeinek – derül ki a Magyar Hírlap cikkéből. Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség a debreceni Kenézy Kórházban – írja a Népszabadság. Lapszemle.

Mérgező húsok

A Magyar Hírlap összeállítást közöl az újabb dioxin-botrányról. A lap szerint vizsgázik az európai, s vele együtt a magyar élelmiszer-biztonsági rendszer. Az kiderült, hogy mely sertéstelepekre került dioxinos táp, a nagy kérdés azonban az: került-e a boltokba dioxinos disznóhús, mielőtt elrendelték a több száz telep karanténját.
Húsba és életbe vágó kérdések >>>>

Fej nélküli tévé

Széthullott a Magyar Televízió felső vezetése. Az MTV menedzsmentjét személyes konfliktusok zilálták szét, miközben a köztévé - immár hagyományosan - súlyos anyagi helyzetben van – írja a Népszabadság. Kevesebb mint egy évvel a kinevezése után közös megegyezéssel távozik Simon András műsorokért felelős alelnök a Magyar Televízióból. Az okok között semmi nem szerepel a szakításról szóló hivatalos tévés közleményben, amely siet leszögezni, hogy a részletekről Rudi Zoltán elnök és Simon András sem nyilatkozik.
MTV: csak a fej marad >>>>

Nincs zöld egység

Ismét nem sikerült a választásokra egységes pártot szervezni a környezetvédelem hazai elkötelezettjeinek. A korábbiaknál is nagyobb a széthúzás a zöldek soraiban - állapítja meg a Magyar Hírlap. Míg korábban a magát nemzetinek valló (Magyarországi Zöld Párt) és egy hitelesnek tekintett, de a civil mozgalmakat is megosztó (Zöld Demokraták) párt vetélkedett a szavazatokért, a nemrégiben alakult Élőlánccal háromra bővült az ökopártok választéka. Még a nevükben zöld pártok sem vallják azonban magukat kizárólag környezetvédőnek. A zöldpártok helyzetét nehezíti, hogy jelenleg nincs a társadalmat igazán foglalkoztató, megoldásra váró környezetvédelmi probléma.
Halványzöld kampány >>>>

Nyomozás a kórházban

Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség a debreceni Kenézy Kórházban – írja a Népszabadság. A nyomozók azt vizsgálják, hogy az elmúlt években keletkezett-e hiány az intézmény anyagi és tárgyi eszközeiben - értesült a lap. Az eljárást névtelen feljelentés alapján rendelték el, de a rendőrség ennél többet nem kívánt elárulni az ügyben. A Kenézy Kórháznak nem ez az első, nagy nyilvánosságot kapott botrányos ügye. Tavaly az akkori főigazgató felbontotta a diagnosztikai labor üzemeltetési jogát elnyert konzorcium szerződését; a cégtársulás emiatt több százmillió forintos kártérítési igényt nyújtott be, a kórház vezetőjét G. Kiss Gyulát pedig menesztette a megyei önkormányzat.
Nyomozás a Kenézy kórházban >>>>