Szilárda
0 °C
6 °C

A humor házhoz jön

2006.03.03. 08:20
Ajánlószelvényt kértek a jegyekért cserébe azokon a rendezvényeken, ahol Veres János pénzügyminiszter, nyírbátori MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt meghívására a Mikroszkóp Színpad társulata lépett fel – írja a Magyar Nemzet, egy helyi lakos beszámolója alapján. A Népszava a jegybankelnök hitelességével foglalkozik. Az Élet és Irodalomban Ungváry Krisztián történész öt újabb katolikus főpapról állítja, hogy a kapcsolatban állt a titkosszolgálattal. Kíméletesen bánnak a választási programok az egészségüggyel – írja a Népszabadság. A Legfőbb Ügyészség mégis vizsgálja a TV2- és RTL-szerződéseit.

Hallgatnak a gondokról

Kíméletesen bánnak a választási programok az egészségüggyel. Sokat nem ígérnek, de - természetesen - nem is fenyegetnek - írja a Népszabadság. A Fidesz egészségügyi programját ismertetve Orbán Viktor mindenféle privatizációt kizárt, és nagy gyógyszerár-támogatást ígért az időseknek és a gyerekeknek. Miniszterelnökként Orbán még azt mondta, hogy egy ilyen rosszul felépített rendszerbe, mint a magyar egészségügy, nem érdemes pénzt tenni, mert csak elnyeli. Előbb rendbe kell tenni. A szocialisták egyelőre annyit közöltek: valódi biztosítási alapra kell helyezni a rendszert.
Kórházak más szerepben? >>>>

Hóvilla Miklósné megmondja

A Magyar Nemzet egy helyi lakosra hivatkozva beszámol arról, hogy ajánlószelvényt kértek a jegyekért cserébe azokon a rendezvényeken, ahol Veres János pénzügyminiszter, nyírbátori MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt meghívására a Mikroszkóp Színpad társulata lépett fel a Hajdú-Bihar megyei Kislétán és Tiborszálláson. Az MSZP nyírbátori szervezetének elnöke elmondta, az információ téves, kopogtatócédula ellenében senki sem kapott belépőjegyet A humor házhoz jön című műsorra.
Humorestbe burkolt ajánlásgyűjtés? >>>>

A pártállam szolgálatában

Öt újabb katolikus főpapról állítja Ungváry Krisztián, hogy a Kádár-korszakban kapcsolatban állt a titkosszolgálattal. Az Élet és Irodalom pénteki számában a történész Kiss-Rigó László címzetes püspökről, Szendi József nyugállományú érsekről, Gyulay Endre szeged-csanádi püspökről, Seregély István egri érsekről és Mayer Mihály pécsi püspökről azt állítja, hogy a Kádár-korszakban kapcsolatban álltak a titkos szolgálatokkal. Az említett katolikus püspökök között vannak olyanok, akik dokumentálhatóan írtak jelentéseket, másokról csak annyi biztosat lehet tudni, hogy az állambiztonság nyilvántartásában hálózati személyként szerepeltek. A velük kapcsolatos papírok egyelőre nem hozzáférhetők - mondta Ungváry, nem zárva ki a lehetőségét annak, hogy előbb-utóbb más katolikus vezetők "érintettségére" is fény derül.
Élet és Irodalom

Járait kritizálják

Az MNB elnöke az elmúlt hetekben, napokban többször is figyelmeztetett a magyar gazdaságra leselkedő veszélyekre, és hangsúlyozta az államháztartási hiány egyre fenyegetőbb problémáját - emlékeztet a Népszava. Miközben példátlan, hogy bárhol is az EU-ban egy jegybankelnök valamelyik politikai párt gazdasági programjával nyíltan szimpatizáljon, akár részben azonosuljon, mint ahogyan azt Járai Zsigmond teszi a Fideszével. Egy jegybankelnök esetében a legfontosabb a hitelesség. A külföldi befektetők azonban ma már nem veszik komolyan Járait - nyilatkozta Hegedűs Miklós, a GKI Gazdaságkutató Rt. ügyvezető igazgatója.
Járai gazdaságpolitikai figyelmeztetéseivel nem határolódik el a kampánytól >>>>

Vizsgálják a TV2- és RTL-szerződést

A Legfőbb Ügyészség vizsgálatot kezdett az országos kereskedelmi televíziók szerződéseinek meghosszabbítása ügyében - írja a Népszabadság. Ez váratlan fordulat, korábban ugyanis ebben az ügyben a vádhatóság arra az álláspontra jutott, hogy nincs hatásköre. Csakhogy időközben megváltozott a törvényi háttér, így érdemben vizsgálható az ügy. A TV2 és az RTL Klub 2007-ben lejáró szerződését tavaly nyáron - váratlanul és idő előtt - hosszabbította meg további öt évvel az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). A versenyeztetés nélküli, változatlan feltételekkel történt hosszabbítást már tavaly nyáron is többen támadták. A mostani ügyészségi eljárást Takács Albert, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese kérte, miután megvizsgálta a hosszabbítás körülményeit és arról súlyosan elmarasztaló határozatot hozott.
Ügyészség előtt a TV2- és RTL-szerződés >>>>