Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Itt az uniós Mikulás-csomag

2006.03.06. 07:19
Szélsőséges muzulmánokat szorított ki az országból tavaly a nemzetbiztonság, írja a Magyar Hírlap. A Népszabadság arról ír, hogy startol a mindeddig titokban működő Fidesz-kampánystáb. Egy új koronatanú miatt nyitotta meg a rendőrség újra az 1998-ban történt robbantássorozat aktáit. Új fronton küzd az EU a parkolási mulasztások utáni büntetések behajthatóságáért. Lapszemle.

Titkos kampánycsapat?

Két Fidesz-vezető, Rogán Antal és Szijjártó Péter is határozottan cáfolta a Polgárok Házában működő titkos kampányközpont létét. A Hírszerző állításai szerint a közvetlenül Orbán Viktornak alárendelt titkos kampányközpont szervezetileg sem a Rogán-féle stábbal, sem a Fidesz-apparátussal nincs kapcsolatban. Vezetője Kubatov Gábor, soroksári Fidesz-vezető, a Polgárok Házának ügyvezető igazgatója. A Népszabadság úgy tudja, hogy Kubatov feladata a "Változás 2006 csapathoz" tartozó aktivisták munkájának koordinálása, és az önkéntesekkel kapcsolatos "adatfeldolgozás". A mindeddig titokban működő kampánystáb főpróbája állítólag Szentendrén, illetve Mosonmagyaróváron lesz a március 19-i időközi polgármester-választáson.
Aktivistaközpont a Polgárok Házában? >>>>

Új koronatanú a robbantások ügyében?

Az 1998-ban történt, máig felderítetlen robbantások újra megkezdett nyomozásának oka, hogy az ügyben új koronatanú, a fővárosi alvilág egyik jelenleg is börtönben lévő vezetője, M. Róbert került a rendőrség látókörébe, írja a Népszabadság. Az éjszakai életben is ismert férfi ellen a rendőrök egy emberölés miatt nyomoztak. Közben szinte véletlenül derült ki, hogy a férfihez kötődő szervezett bűnözői csoportoknak közük lehetett a robbantások előkészítéséhez. A robbantásos ügyek terrorcselekménynek minősülnek, ezért nem évülnek el.
Új koronatanú a robbantások ügyében? >>>>

Szélsőséges muzulmánokat szorított ki az NBH

Több olyan, a Közel-Keletről származó külföldi állampolgárt sikerült kiszorítania tavaly a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH), aki a szélsőséges iszlám nézetek terjesztése miatt biztonsági kockázatot jelentett Magyarországnak, írja a Magyar Hírlap. A hivatal napokban megjelent évkönyve szerint hazánknak támadástól továbbra sem kell tartania. Az nem zárható ki, hogy itt telepednek meg összekötők, akik logisztikai háttérről gondoskodnak az EU-tagállamokban esetleg merényletre készülődő honfitársaiknak.
Szélsőséges muzulmánokat szorított ki az országból tavaly a nemzetbiztonság >>>>

Itt az uniós Mikulás-csomag

Behajthatóvá akarja tenni az Európai Unió a külföldön elkövetett közlekedési szabálysértések és parkolási mulasztások utáni büntetéseket, írja a Népszbadság. További fronton küzd az EU a parkolási mulasztások utáni büntetések behajthatóságáért. A végrehajtás alapja az úgynevezett európai fizetési meghagyás, amelyről a napokban döntött a tagállamok igazságügyi tanácsa. Mint Hankó Faragó Miklós igazságügyi államtitkár a brüsszeli magyar sajtónak elmondta, az eddigi évekről hónapokra csökken az az idő, amellyel behajtható lesz a határokon átnyúlóan követelt pénz.
Külföldről is jöhet "Mikulás-csomag" >>>>