Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Négy Kovács László jönne

2006.03.08. 07:39
A Tárki szerint soha nem tapasztalt mértékben emelkedett az egy főre jutó jövedelem reálértéken az elmúlt négy évben. Magyarországon bujkált a madridi terrortámadások egyik merénylője, írja a Magyar Nemzet. 29 Szabó, 26 Tóth, 21 Kovács lenne képviselő, de Kossuth Lajost és Bartók Bélát is találunk a jelöltek között – írja a Magyar Hírlap. Egyelőre kivár a Fidesz túlmisztifikált felkereső-kommandója.

Mint négy éve

Soha nem tapasztalt mértékben, 30 százalékkal emelkedett az egy főre jutó jövedelem reálértéken az elmúlt négy évben - derül ki a Tárki kutatásaiból. A felmérést a Népszabadság ismerteti. Az ezredfordulót követően nőtt a szegények aránya és a társadalmi rétegek közötti egyenlőtlenség, ám ez a trend 2003-ban megfordult, a 2005-ös vizsgálat pedig már a szegénység és a jövedelemkülönbségek számottevő csökkenését mutatja. 2003-2005 között a legalacsonyabb és a legmagasabb jövedelmi tizedbe tartozók közötti különbség hét és félszeresére csökkent, és több mint 10 százalékkal mérséklődött a szegények száma.

Tárki: egyre jobban élünk >>

Szabók, Tóthok, Kovácsok

Néhány egyedi és sok tucatnév szerepel az országgyűlési képviselőjelöltek nevei között – írja a Magyar Hírlap. Csak Kovács Lászlóból négy is vagy. Sok azonos vezetéknevű képviselő-jelölt is van. Az eddigi adatok szerint a dobogó legfelső fokát a Szabók foglalják el 29-en, őket hárommal lemaradva követik a Tóthok, valamint 21 fős a Kovács brigád - írja a lap. Mivel a kopogtatócédulákat március 17-éig gyűjthetik a jelöltek, a pártoknak pedig március 20-ig kell bejelenteni területi, március 21-ig pedig országos listájukat, a sorrend még módosulhat. Az indulók között van Kossuth Lajos és Bartók Béla is. Kossuth a MIÉP-Jobbiké, Bartók a Fideszé.

A Magyar Hírlap Belföld rovata >>

Magyarországon bujkált a madridi terrortámadások egyik merénylője

Hónapokig tartózkodott Magyarországon a 2004-es márciusi madridi terrortámadások egyik merénylője, a Marokkóban született Abdelmajig Bouchar, akinek egyedüliként sikerült elmenekülnie a 191 áldozatot követelő robbantások után bekerített terroristák közül, írja a Magyar Nemzet. Bouchar magyarországi tartózkodásáról az ABC spanyol lap írt január 30-án. A férfi több Nyugat-Európai országban is megfordult, de sehol nem ismerték fel. Az osztrák, majd a magyar hatóságok vették először nyilvántartásba, de mivel álnevet adott meg, és a nemzetközi körözésekben sem szerepelt, két hónapot tölhetett egy magyar menekülttáborban, tájékoztatta a lapot a Nemzetbiztonsági Hivatal. Bouchart tavaly augusztusban Szerbiában fogták el.

A Magyar Nemzet cikke >>

Kivár a felkereső-kommandó

A Fideszben sem tud mindenki az árnyékkampányról, írja a Magyar Hírlap. Nem felváltja vagy kiszorítja, hanem kiegészíti a párt hivatalos kampánycsapatát a Fidesz mozgósító központja. Az árnyék-kampánystábnak beállított egység működése a választások előtti napokban válik láthatóvá. Akkor minden potenciális Fidesz-szavazót felkeresnek.

A Fideszben sem mindenki tud az árnyékkampányról >>