Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Ipsos: nincs kormányváltó hangulat

2006.03.23. 07:24
Enyhe MSZP-fölényt mért a Szonda Ipsos közvélemény-kutató intézet - írja a Népszabadság. Sólyom László szóljon be lengyel kollégájának - kérik nyílt levélben melegszervezet képviselői és szabadságjogi aktivisták. Polgári- és büntetőperek sorozatát indítja meg Debreczeni József. Horn Gábort és Dávid Ibolyát is megfenyegették.

Vezet az MSZP

 

A Szonda Ipsos közvélemény-kutató intézet legújabb jelentése szerint az MSZP ledolgozta év eleji hátrányát, és riválisához, a Fideszhez képest minimális előnyt szerzett. Jelenleg nem tapasztalható kormányváltó hangulat - áll a jelentésben, amelyet csütörtökön ismertetett a Népszabadság.

 

Az összes választókorú körében az MSZP-nek 30, a Fidesz-KDNP listájának 28 százalékos a támogatottsága. A szocialisták vezetése a biztos pártválasztók körében is megfigyelhető, de 46 százalékuk a Fidesz 43 százalékához viszonyítva szoros versenyt mutat - olvasható a közvélemény-kutató cég jelentésében. Az emberek nagy többsége, 86 százaléka fej-fej melletti versenyt érzékel, de e szűk keretek között mégis inkább a szocialisták győzelme van a levegőben: 42 százalék szerint az MSZP, 29 százalék szerint a Fidesz fog nyerni - vélekedtek a kutatók.

Az Index közvéleméykutatás oldala >>>>

A Népszabadság cikke  >>>>


 

Agyonperelné vádlóit Debreczeni

 

Polgári- és büntetőperek sorozatát indítja meg Debreczeni József becsületsértés, rágalmazás, személyiségi jogi sérelmek miatt mindazok ellen, akik azt híresztelték, hogy a nyolcvanas években a volt állambiztonsági szolgálatnak dolgozott. A közíró a Nap-kelte csütörtöki adásában beszélt erről. Mint mondta, elsősorban a HavariaPress, a Magyar Nemzet és a HírTV számíthat a perekre. Sajtó-helyreigazítási pert nem indít, mert nem látja szükségét annak, hogy a híresztelés cáfolata e három médium bármelyikében megjelenjék. Szerdán kiderült, hogy nincs adat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában arról, hogy Debreczeni József ügynök lett volna.

 

Sólyom szóljon be!

 

A Népszabadság olvasói levelet közöl, melyben több melegszervezet képviselője és szabadságjogi aktivista kér Sólyom Lászlót, hogy ha találkozik Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnökkel, tegye szóvá a jogsértéseket és emlékeztesse felelősségére. A levél szerzői aggodalmukat fejezik ki a Lengyelországban játszódó folyamatok láttán. "A lengyel elnök és más közéleti személyiségek diszkriminatív hozzáállása felerősíti az amúgy is aggasztó lengyelországi tendenciákat" - írják a szerzők, arra hivatkozva, hogy a lengyel hatóságok megsértik a szexuális kisebbségek gyülekezési jogát, és viselkedésükkel diszkriminatív légkört teremtenek.
Nyílt levél Sólyom Lászlónak >>>>

 

Hornt és Dávidot is megfenyegették

 

Dávid Ibolya, az MDF elnöke az elmúlt 8 év során öt-hat fenyegető levelet kapott, legutóbb két héttel ezelőtt a tamási választókerületi irodájába postáztak egyet. Arra kérték, hogy lépjen vissza a parlamenti képviselőjelöltségtől, mert különben veszélyben lesz az élete. A levél szerint nemcsak az ő, hanem a férje mozgását és szokásait is ismerik. A levél alján az aláírás: tisztelettel, a Fideszes Szimpatizálók Köre. Az SZDSZ-nél sem rózsásabb a helyzet. "Nekem hetente 30-40 gyalázkodó művet kézbesít a posta, de megtanultam együtt élni a sértegetésekkel - idézi a Blikk Horn Gábor kampányfőnököt.
Dávid Ibolyát is megfenyegették >>>>