Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Öngyilkos lett az MSZP-SZDSZ szentesi képviselője

2007.02.27. 10:14
Öngyilkos lett az MSZP-SZDSZ koalíció szentesi önkormányzati képviselője. Janó Tibor holttestére szombaton talált rá családja a felsőpárti otthonában Szentesen, írta a Délmagyar. A haláleset miatt időközi választás lesz a város 2-es választókörzetében.

A baloldali önkormányzati képviselőt már a múlt pénteki testületi ülésen is hiába várták. A Délmagyar cikke szerint az MSZP-SZDSZ közös jelöltként mandátumot szerzett Janó Tibor január elején fizetés nélküli szabadságot kért munkahelyén, a Deák Ferenc Általános Iskolában, elsősorban a képviselői teendőkre hivatkozva.

Búcsúlevelet hagyott hátra


A harminckilenc éves pedagógus-képviselő holttestét családja találta meg felsőpárti házában a múlt szombaton, tájékoztatta a Délmagyart Tyityán László. A Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, hogy Janó Tibor önkezével vetett véget életének, búcsúlevelet hagyott hátra. Halálának körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálják, és elrendelték a holttest hatósági boncolását. A napilap információi szerint a képviselő a padláson felakasztotta magát.

Szirbik Imre polgármester mélyen megdöbbent a hír hallatán. A lap szerint a szocialista polgármester nem tudott magyarázatot adni frakciótársa tettére.

A képviselői hely megüresedésétől számított 30 napon belül a helyi választási bizottságnak ki kell írnia a választást, melyet négy hónapon belül le kell bonyolítani. Sztantics Csaba, Szentes jegyzője elmondta, hogy a város a 2-es számú választókörzetben három szavazókörben kell majd szavazni az induló jelöltekre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!