Ágnes
-5 °C
2 °C

Mégis szerződött az ISM-mel Deutsch öccse

2002.09.06. 10:27
Bár Deutsch Tamás cáfolta, öccse elismerte, hogy támogatási szerződést írt alá az ISM-mel. A miniszteri rokon, mint mondta nem saját nevében, csak a Híd Rádió Rt. képviselőjeként írt alá szerződést. Véleménye szerint Jánosi csúsztat, amikor azt a látszatot kelti, hogy Deutsch Tamás családtagjával kötött szerződést.
Valóban szerződést írt alá az ISM-mel bátyja minisztersége idején - ismerte el Deutsch Péter a Népszabadságnak. A szerződésekről Jánosi György, a sportminisztérium jelenlegi vezetője számolt be szerdán. "A minisztérium közbeszerzés nélkül, támogatási szerződésnek álcázva 35 millió forint értékben kötött szerződést egy Deutsch Péter által képviselt céggel is" - hozott fel példát az előző ciklus szabálytalan beszerzéseire.

Aláírt, de nem a maga nevében

"Ne nézzenek hülyének, hogy a saját testvéremmel ilyen szerződést kötök" - reagált Jánosi vádjaira szerdán Deutsch, hozzátéve, hogy soha nem kötött szerződést öccse bt-jével. Deutsch Péter azonban a Népszabadságnak nyilatkozva elismerte, valóban írt alá szerződéseket az ISM-mel, de nem saját cége, hanem az amerikai tulajdonú Híd Rádió Rt. nevében. Véleménye szerint Jánosi szándékosan csúsztat, amikor azt a látszatot akarja kelteni, hogy Deutsch Tamás családtagjaival kötött szerződést.

Harmincmillió a Mai Lapnak

Mint mondta, a szerződésről nem ő tárgyalt bátyjával, azt munkatársai készítették elő, ő csak aláírta azt. A Népszabadság értesülései szerint a tárca a Mai Lap című bulvárlappal is 30 milliós szerződést írt alá az utánpótlás-nevelést támogató Bozsik-program népszerűsítésére. A Mai Lapra jelentős befolyása van a Híd Rádió éléről tavaly távozott Deutschnak, mivel a lap kiadóját egykori helyettese, Somogy János vezeti - írja a napilap.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!