Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis szerződött az ISM-mel Deutsch öccse

2002.09.06. 10:27
Bár Deutsch Tamás cáfolta, öccse elismerte, hogy támogatási szerződést írt alá az ISM-mel. A miniszteri rokon, mint mondta nem saját nevében, csak a Híd Rádió Rt. képviselőjeként írt alá szerződést. Véleménye szerint Jánosi csúsztat, amikor azt a látszatot kelti, hogy Deutsch Tamás családtagjával kötött szerződést.
Valóban szerződést írt alá az ISM-mel bátyja minisztersége idején - ismerte el Deutsch Péter a Népszabadságnak. A szerződésekről Jánosi György, a sportminisztérium jelenlegi vezetője számolt be szerdán. "A minisztérium közbeszerzés nélkül, támogatási szerződésnek álcázva 35 millió forint értékben kötött szerződést egy Deutsch Péter által képviselt céggel is" - hozott fel példát az előző ciklus szabálytalan beszerzéseire.

Aláírt, de nem a maga nevében

"Ne nézzenek hülyének, hogy a saját testvéremmel ilyen szerződést kötök" - reagált Jánosi vádjaira szerdán Deutsch, hozzátéve, hogy soha nem kötött szerződést öccse bt-jével. Deutsch Péter azonban a Népszabadságnak nyilatkozva elismerte, valóban írt alá szerződéseket az ISM-mel, de nem saját cége, hanem az amerikai tulajdonú Híd Rádió Rt. nevében. Véleménye szerint Jánosi szándékosan csúsztat, amikor azt a látszatot akarja kelteni, hogy Deutsch Tamás családtagjaival kötött szerződést.

Harmincmillió a Mai Lapnak

Mint mondta, a szerződésről nem ő tárgyalt bátyjával, azt munkatársai készítették elő, ő csak aláírta azt. A Népszabadság értesülései szerint a tárca a Mai Lap című bulvárlappal is 30 milliós szerződést írt alá az utánpótlás-nevelést támogató Bozsik-program népszerűsítésére. A Mai Lapra jelentős befolyása van a Híd Rádió éléről tavaly távozott Deutschnak, mivel a lap kiadóját egykori helyettese, Somogy János vezeti - írja a napilap.