Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Festékszóróval menne a szexlapok ellen az MDF-es

2004.07.07. 07:27
Újabb konfliktus van kibontakozóban a belső harcok által megosztott MDF-ben, állítja a Magyar Hírlap. A lap szerint a belső konfliktusoktól terhelt pártban azonban ezúttal nem a pártelnök politikájával szembenálló Lakitelek munkacsoport körül gyűrűznek a viták, hanem Bégány Attila V. kerületi képviselő és a parlamenti frakció között keletkezett feszültség. A melegtüntetés ellen is fellépő fővárosi politikus ugyanis festékszóróval kezelné a szexlapok ügyét.
A szombati melegfelvonulás idejére tiltakozó akciót szervező politikus a pornográfia elleni küzdelmének újabb állomásaként azt vette a fejébe, hogy festékszóróval fújja le azokat az újságosstandokat, amelyek a tilalom ellenére jól látható módon vitrinjükben árulnak szex- és pornólapokat - tudta meg a Magyar Hírlap.

Végső megoldás

Az MDF gyerekvédelmi csoportját vezető képviselő végső megoldásként eszelte ki az akciót. Bégány a lapnak azzal indokolta tervét, hogy az önkormányzatok semmit nem tesznek a "szex-rendelet" betartásáért. Nem ellenőrzik, nem bírságolják meg a gyerekjogokat szerinte durván sértő hírlapárusokat. A tervtől Bégány Attilát az sem tántorítja el, hogy festékszórás közben előállíthatják a hatóságok, a fiatalokra leselkedő "veszélyt" szerinte másként ugyanis nem lehet elhárítani.

Fenékbe fogják rugni

Az okozott kártól függően szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősülő rongálásért a politikusnak nemcsak a rendőrökkel gyűlik meg a baja, de saját párttársaival is: nincs két hónapja ugyanis, hogy a falfirkák visszaszorítása érdekében az MDF törvényjavaslatot nyújtott be a parlamenthez. "Nem tudtunk Bégány terveiről, de fenékbe fogjuk rúgni, ha a párt céljai ellen dolgozik" - mondta lapunknak Herényi Károly frakcióvezető, aki alapvetően egyetért a gyerekvédelmi megfontolással, ám a törvénytelen dolgok ellen - úgy látja - nem szabad törvénytelen megoldásokkal fellépni.

Nincsen fából

Az MDF képviselőcsoportja a későbbiekben inkább parlamenti felszólalásban hívja fel a figyelmet a betartatlan rendeletre, a "renitenst" pedig megpróbálják önmérsékletre utasítani. A frakcióvezető egyébként már Bégány melegek elleni akcióján is meglepődött, mert szabadabb elvűnek gondolta az olykor feltűnő külsővel mutatkozó politikust. Az ötletgazda viszont - mint lapunknak elmondta - csak a szexuális tartalmak közvetlen megjelenítése ellen tiltakozik, a témával állítása szerint nincs baja. "Én sem vagyok fából" - zárta rövidre a beszélgetést a politikus.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!