Auguszta
-7 °C
0 °C

Piacra dobták Horváth Ágnes széfjeit

2008.09.18. 07:53
A kórházak árulni kezdték azokat a széfeket, amelyek beszerzését még Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter rendelte el. A minisztérium a rendeletet visszavonta, így azok a kórházak jártak jól, amelyek húzták az időt, és még nem vették meg a széfeket.

Számos kórházban elkezdték árulni azokat a széfeket, amelyek beszerzését egy egészségügyi miniszteri rendelet írt elő még Horváth Ágnes idején. Távozásával azonban a rendeletet visszavonták, így azok a kórházak, amelyek már lebonyolították a közbeszerzést, megpróbálnak megszabadulni a még be nem szerelt széfektől, írja a Magyar Nemzet.

A lap a kecskeméti megyei kórház példáját említi, ahol 1040 darabot vásároltak a széfekből, de csak 300-at szereltek fel a rendelet visszavonásáig. Hétfőn elkezdték árulni a felesleges darabokat egyenként 4140 forintért. A már felszerelt 300 darabot megtartják, leszerelésük ugyanis újabb költségekkel járna, mondta a Magyar Nemzetnek a kórház sajtóreferense.

Gyulán nem siették el a széfek megvásárlását, így mire a közbeszerzési eljárást elbírálták volna, a rendeletet a minisztérium visszavonta. Az időhúzással 15 millió forintot spórolt a gyulai Pándy Kálmán Kórház, írja a lap.

Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy február közepétől minden kórházi ágy mellé kötelező zárható széfet szerelni, ezzel akarta megakadályozni a kórházi lopásokat. A beszerzést a vizitdíjakból és a kórházi napidíjakból akarták fedezni, úgy számoltak, hogy a széfek összesen 600 millió forintba kerülnek majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!