Gusztáv
3 °C
6 °C

A parlament is kiköltözik a Szigetre

2004.07.01. 13:29
A hazai politikusok által egyre többre értékelt Szigeten idén a tervek szerint a parlamentnek is lesz sátra, ahol az országgyűlési bizottságok tagjai tájékoztatják majd munkájukról az érdeklődőket. Aki akarja, a képviselőkből álló fociválogatottal is összemérheti tudását.
Ha valaki nem tudja, pontosan mivel foglalkozik a parlament emberi jogi bizottsága, és ezt éppen az idei Sziget fesztiválon szeretné egyszer és mindenkorra tisztázni, csak el kell látogatnia a civil szigetre, ahol a tervek szerint egy sátorban fogadják majd az érdeklődőket a különféle parlamenti bizottságok tagjai.

Agitprop a szigeten

Érdeklődésünkre Gerendai Károly, a szervező Sziget Kft. ügyvezetője megerősítette, hogy csütörtökön Gál J. Zoltán kormányszóvivővel tárgyalt arról, hogy az idei Sziget fesztiválon a parlament egy sátrat működtethessen. A sátorban a különféle bizottságok tagjai tájékoztatják az érdeklődőket arról, hogy mit csinálnak év közben.

Képviselői fociválogatott

A szervezők a tervek szerint egy parlamenti fociválogatottat is összeállítanak. A futbalista képviselők a szigeten szerveződő csapatokkal mérkőznének meg. A parlamenti csapat tagjairól egyelőre nincsenek információk, érdeklődésünkre ugyanis a kormányszóvivő eddig nem reagált.

A politikusok nem idén használják először a szigetet saját népszerűsítésükre. Az első emlékezetes látogatók egyike Torgyán József kisgazda exelnök és volt földművelésügyi miniszter volt 2001-ben, ugyanabban az évben szemlélte meg Demszky Gábor is, hogyan szórakozik a magyar ifjúság. A 2002-es választások után Medgyessy Péter veztkőzött félmeztelenre a fiatalok között, hogy magára öltsön egy "kistehenes" pólót. Tavaly nem csupán Medgyessy, hanem csaknem a fél kormány, például Lamperth Mónika belügyminiszter is ellátogatott a fesztiválra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!