Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A parlament is kiköltözik a Szigetre

2004.07.01. 13:29
A hazai politikusok által egyre többre értékelt Szigeten idén a tervek szerint a parlamentnek is lesz sátra, ahol az országgyűlési bizottságok tagjai tájékoztatják majd munkájukról az érdeklődőket. Aki akarja, a képviselőkből álló fociválogatottal is összemérheti tudását.
Ha valaki nem tudja, pontosan mivel foglalkozik a parlament emberi jogi bizottsága, és ezt éppen az idei Sziget fesztiválon szeretné egyszer és mindenkorra tisztázni, csak el kell látogatnia a civil szigetre, ahol a tervek szerint egy sátorban fogadják majd az érdeklődőket a különféle parlamenti bizottságok tagjai.

Agitprop a szigeten

Érdeklődésünkre Gerendai Károly, a szervező Sziget Kft. ügyvezetője megerősítette, hogy csütörtökön Gál J. Zoltán kormányszóvivővel tárgyalt arról, hogy az idei Sziget fesztiválon a parlament egy sátrat működtethessen. A sátorban a különféle bizottságok tagjai tájékoztatják az érdeklődőket arról, hogy mit csinálnak év közben.

Képviselői fociválogatott

A szervezők a tervek szerint egy parlamenti fociválogatottat is összeállítanak. A futbalista képviselők a szigeten szerveződő csapatokkal mérkőznének meg. A parlamenti csapat tagjairól egyelőre nincsenek információk, érdeklődésünkre ugyanis a kormányszóvivő eddig nem reagált.

A politikusok nem idén használják először a szigetet saját népszerűsítésükre. Az első emlékezetes látogatók egyike Torgyán József kisgazda exelnök és volt földművelésügyi miniszter volt 2001-ben, ugyanabban az évben szemlélte meg Demszky Gábor is, hogyan szórakozik a magyar ifjúság. A 2002-es választások után Medgyessy Péter veztkőzött félmeztelenre a fiatalok között, hogy magára öltsön egy "kistehenes" pólót. Tavaly nem csupán Medgyessy, hanem csaknem a fél kormány, például Lamperth Mónika belügyminiszter is ellátogatott a fesztiválra.