Valér
-1 °C
0 °C

Feljelenti lehallgatóit az egri MSZP

2008.03.26. 17:25
Feljelentést tesz az egri MSZP, mert kiszivárgott egy hangfelvétel a párt taggyűléséről, amiből az egri radikálisok azt szűrték le, hogy a levadászásukra készülnek. A szocialisták szerint a hangfelvétel, amelyre hivatkoznak manipulált, ezért közzéteszik a saját felvételüket.

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az MSZP egri szervezete, a taggyűlésén illegálisan, vélhetően titkosszolgálati eszközökkel készített felvétel felhasználása miatt - jelentette be szerdán Egerben a szocialisták egri elnöke.

Nagy Imre azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy Szíki Károly, az Egri Forradalmi Emlékbizottság elnöke kedden közölte: birtokába került egy szocialista pártértekezleten készült hangfelvétel, amely alapján Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke listát készít az egri kórház funkcionális privatizációja ellen küzdőkről, mint "levadászandó célszemélyekről". A vádak cáfolata érdekében az MSZP a városi taggyűlésen hivatalosan készített felvétel teljes anyagát közzéteszi a szocialista párt hivatalos honlapján - közölte a politikus.

A városi pártelnök, aki egyben Eger országgyűlési képviselője, felidézte, hogy egyes szélsőjobboldali internetes oldalakon vágott formában, bizonyos részeket kiemelve hallható a felvétel. Megjegyezte: manapság a jobboldali politikai erők egyenesen dicsőségnek tartják az ilyen és ehhez hasonló felvételek elkészítését, "miközben szüleink azt tanították, hogy hallgatózni illetlenség". Nagy Imre szerint a jelenség konkrét ügyön túlmutató tétje, tudunk-e spiclik és lehallgató készülékek nélküli világban élni. Ezért - tette hozzá - minden jóérzésű embernek fel kell emelnie a szavát a jogtalan megfigyelések és lehallgatások ellen.

Sós Tamás a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón "arcátlan hazugságnak" nevezte, hogy kilátásba helyezte volna Szíki Károly és társai üldözését vagy levadászását. Ennek kapcsán arra kért mindenkit, hallgassa meg az MSZP honlapján szerdán estétől elérhető hivatalos felvételt és ne hagyatkozzon a "sumák módon titokban felvett, a zárt pártrendezvényről aljas módon kilopott, összevágott és rossz minőségű változatra".

A szocialista politikus szerint éppen azok kiáltanak diktatórikus hatalomgyakorlást, akik durva módon visszaélnek a gyülekezés és véleménynyilvánítás jogával, bujtogatják a rendbontókat és félelmet keltenek az emberekben. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az egri Művészetek Házában megtartott szocialista taggyűlésen egy kivételével csak párttagok vettek részt.

Minderre azt követően került sor, hogy botrányos jelenetek játszódtak le a Heves Megyei Közgyűlés 2007. november 30-iki, illetve 2008. február 29-iki ülésén. Az előbbin arról döntött a testület, hogy pályázatot ír ki az Egerben működő Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére és működtetésére, utóbbin pedig az eredményhirdetés szerepelt a napirenden.

Eger rendőrkapitánya - népképviseleti szerv működésének súlyos veszélyeztetése miatt - megtiltotta az Egri Forradalmi Emlékbizottságnak, hogy a Heves Megyei Közgyűlés március 25-i ülésével megegyező időben demonstrációt tartson az egri megyeháza előtt. Ezen az ülésen azt a szerződést hagyta jóvá a testület, amelynek értelmében 20 évig a pályázat nyertese, a HospInvest Zrt. működtetheti a kórházat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!