Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem függesztik fel a házelnök mentelmi jogát

2002.09.10. 14:31
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága keddi ülésén egyhangúan úgy döntött: nem javasolja a parlamentnek Szili Katalin mentelmi jogának felfüggesztését. A házelnököt a Fidesz gyöngyösi szervezete jelentette fel egy, a választási kampányban elhangzott kijelentése miatt.
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt javasolja a parlamentnek, hogy ne függessze fel Szili Katalin mentelmi jogát.

Gyöngyösi feljelentők

Szili Katalint a Fidesz - Magyar Polgári Párt gyöngyösi szervezete jelentette fel nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt, mert az MSZP-s politikus 2002. április 15-én a választási kampányban egy sajtótájékoztatón azt állította a Fidesz gyöngyösi szervezetéről, hogy ellenszolgáltatás fejében hamis tanúzásra hívtak fel több személyt, akik nyilatkozataikkal támasztották alá "vádaskodásukat" a helyi választási bizottság előtt.

Gulyásleves, hamis tanúk

Géczi József Alajos, az Országgyűlés mentelmi bizottságánek elnöke elmondta, az ügyben több feljelentést tettek, a Fidesz azzal vádolta a szocialistákat, hogy a választóknak gulyáslevest főztek, az MSZP-sek pedig azt mondták, hogy a Fidesz hamis tanúkat állított. A testület elnöke jelezte, az elmúlt évek gyakorlatát követte a bizottság, miszerint közszereplők vitáját ne tereljék bírósági útra. A döntést egyhangúan hozták meg.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke személyesen nem jelent meg a bizottság előtt. Levelében utalt arra, hogy a gyöngyösi sajtótájékoztatón az MSZP elnökhelyetteseként nyilatkozott.