Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Nem függesztik fel a házelnök mentelmi jogát

2002.09.10. 14:31
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága keddi ülésén egyhangúan úgy döntött: nem javasolja a parlamentnek Szili Katalin mentelmi jogának felfüggesztését. A házelnököt a Fidesz gyöngyösi szervezete jelentette fel egy, a választási kampányban elhangzott kijelentése miatt.
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt javasolja a parlamentnek, hogy ne függessze fel Szili Katalin mentelmi jogát.

Gyöngyösi feljelentők

Szili Katalint a Fidesz - Magyar Polgári Párt gyöngyösi szervezete jelentette fel nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt, mert az MSZP-s politikus 2002. április 15-én a választási kampányban egy sajtótájékoztatón azt állította a Fidesz gyöngyösi szervezetéről, hogy ellenszolgáltatás fejében hamis tanúzásra hívtak fel több személyt, akik nyilatkozataikkal támasztották alá "vádaskodásukat" a helyi választási bizottság előtt.

Gulyásleves, hamis tanúk

Géczi József Alajos, az Országgyűlés mentelmi bizottságánek elnöke elmondta, az ügyben több feljelentést tettek, a Fidesz azzal vádolta a szocialistákat, hogy a választóknak gulyáslevest főztek, az MSZP-sek pedig azt mondták, hogy a Fidesz hamis tanúkat állított. A testület elnöke jelezte, az elmúlt évek gyakorlatát követte a bizottság, miszerint közszereplők vitáját ne tereljék bírósági útra. A döntést egyhangúan hozták meg.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke személyesen nem jelent meg a bizottság előtt. Levelében utalt arra, hogy a gyöngyösi sajtótájékoztatón az MSZP elnökhelyetteseként nyilatkozott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!