Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Húsz órán át nyomogatják majd a gombot a képviselők

2003.11.07. 13:07
Majdnem egy teljes napig nyomogatják majd a gombot a honatyák a költségvetési módosítók szavazásán. A házelnök szerint a november 24-én kezdődő héten körülbelül 20 órás szavazással döntenek majd a javaslatokról.
Körülbelül 20 órás szavazással döntenek a jövő évi költségvetéshez beérkezett módosító javaslatokról a november 24-én kezdődő héten - közölte Szili Katalin házelnök a házbizottság pénteki ülését követő sajtótájékoztatón.

Két napra elosztva

Körülbelül 20 órás költségvetési módosító szavazásra számítunk - közölte, megjegyezve: a pártokat arra kérte, hogy egyeztessenek arról, hogy ez melyik két napon történjen. Szili Katalin szólt arról is, hogy várhatóan az eredeti terveknek megfelelően, december 15-én fejezi be az Országgyűlés az ülésszakot. A parlament elnöke közölte: az európai parlamenti választásról a héten született "törvénytorzó" továbbításakor a jogszabály visszaküldésének megfontolására fogja kérni a köztársasági elnököt. Szili Katalin megjegyezte: olyan felemás törvény született, amely végrehajtásra nem alkalmas.

Rekord a parlamenti műfajok között

Rekordmennyiségű módosítási javaslat érkezett a 2004-es költségvetés tervezetéhez. A négy parlamenti frakció összesen 1748 módosító javaslatot nyújtott be. A módosítók többségét a Fideszes adta be. A több mint 1500 darabbal előálló ellenzéki párt ráadásul ezret meghaladó számú javaslattal éppen a beadási határidő letelte előtt jelentkezett a Parlament adminisztrációjánál.