Árpád
-2 °C
4 °C

A kormány krumplis fasírttal hárítja el a náci veszélyt

2007.02.08. 16:03
A kormány kommunikációs gépezete valószínűleg egy baloldali elkötelezettségű orángután irányítása alá került. A bizonyítékot erre a Képviselői Irodaházban találtuk, ahová Szili Katalin házelnök hívott össze sajtóeseményt. A téma a krumplis fasírt volt.

Meghökkentő eseménnyel foglalta le a kormány kommunikációs agytrösztje a magyar politikai újságírók jelentős részét csütörtökön ebédidőben. Szili Katalin házelnök, miután félórát váratta a fotós- és újságíróhordákat, belibbent a Képviselői Irodaház kantinjába, mormogott valamit, hogy közbeszerzés, parlamenti belépővel bárki, olcsó árak nézzenek körül, aztán rendelt egy gyümölcslevest, egy Mega Vega penne pestuleccét, kipengetett 367 forintot, megette a kaját, aztán távozott. Ezt értelmezze három Fricz Tamás és egy tucat Török Gábor!

Misztikus esemény a javából. Azzal együtt is, hogy volt konkrét előzménye, miszerint a Blikk január vége felé azt írta, titkos és szuperolcsó helyen ehetnek a parlamenti képviselők a Fehér Házban, ahol a menzán 300 alatt meg lehet ebédelni a kiváltságosoknak. A reformkormány kommunikációs parancsnoksága most látta idejét a visszavágásnak.


Klikk!

Ezért szobrozott tucatnyi riporter és még több fotós a szocreál térben, ám Szili "Proaktív" Katalin csak nem futott be, pedig eltelt 5-10-20 majd 25 perc a meghirdetett időponthoz képest. "Gyurcsány egy nagy, zaftos szalontüdővel pofozza, amiért túl puhán nyilatkozott kordonügyben" - terjedt el először a zöld-fehér abroszkompozíciók fölött, aztán az az információ járt körbe, hogy egy órája még Pécs főterén látták birkózni Tasnádi Péter polgármesterrel.

Ehhez képest alig telt le a fél óra, hirtelen betoppant a házelnök asszony, finoman melírozott hajához illő halványrózsaszín rúzst és egy fura sálat viselt, ami egyszerre emlékeztetett szárira és papi ornátusra. Ezután az első bekezdésben részletezett cselekvéssort hajtotta végre és elment.

Ja, az vicces, vagyis a hetvenes évek fülledt állampárti erotikáját felidéző volt, amikor Bakos Emil, az Országgyűlés gazdasági főigazgatója arra a pajkos házelnöki évődésre, hogy "Emil, üljön ide!", azt felelte: "Beengedhetem-e a dolgozókat, mert itt állnak kint." És tényleg, ott szobroztak, ráadásul kettős sorokba rendezve, a dolgozók, míg bent a sajtó meg a vezető politikai osztály dőzsölt az olyan, régi idők árlapjait idéző fogásokon, mint a fél adag brokkolikrémleves 63 forintért, a 299 forintos brokkolileves-vagdalt-burgonya trió vagy a 486-os marhapörkölt.

Megállapítottuk, hogy egy átlagos ebéd egy kis piával kijön hat-hétszázból, no de mi ennek az egésznek az értelme? Bakos Emilnek, akit áldozatul dobtak a sajtó elé, saját bevallása szerint például fogalma sem volt és Altorjai Anitához, Szili sajtófőnökéhez irányított. Tőle azt tudtuk meg, hogy a Blikk cikkére akartak reagálni, megmutatva, hogy nemcsak politikusok, hanem bárki ehet itt, akinek van parlamenti belépője. És hogy a kormány nyitott, nincsenek titkai a fazékban sem.

Kérdezgettük kicsit Bakos Emilt, aki végül nem ült Katalin mellé, de belőle csak annyit tudtunk kihúzni, hogy nem tudja, miért adja a menza bérlője ilyen olcsón a táplálékot már 13 éve. "Valószínűleg megérte nekik" - kockáztatta meg a gazdasági vezető, aki kiszivárogtatta azt a jelenlegi politikai helyzetet nyilván gyökeresen felforgató tényt, hogy ugyanez a bérlő a bizottsági ülésekre 76 forintért visz egy kávét, 43-ért egy teát és 88-ért egy három decis ásványvizet. Még furcsább tény, hogy pár hét múlva bérlőt vált a Fehér Ház büféje, mert az S-Food nevű cég még olcsóbb ajánlatot adott be (talán adnak egy húszast annak, aki hajlandó spenótos raviolit enni?), vagyis ennek az eseménynek még annyi értelme sem volt, mint elsőre látszott.


Nézze emg képeinket!

Rémülten bámultunk egy doboz Hype Energy Drinket az üvegpultban, aztán kiballagtunk a Duna-partra, de itt olyan erejű náci veszélyt észleltünk, hogy a kormány kommunikációs erejébe vetett hittel gyorsan távoztunk az ötödik kerületből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?