Szilárda
-4 °C
3 °C

Ötmilliós vérdíj a Szilvásy-nyaraló megrongálóira

Bencze József bruttó ötmillió forintot ajánlott fel annak, akik segít a rendőröknek elfogni azokat, aki szerda hajnalban megtámadták Szilvásy György, titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter lesencefalui nyaralóját.

Az országos rendőrfőkapitány bruttó ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézrekeríteni a Szilvásy-nyaraló megrongálóit. Mint ismeretes, a Veszprém megyei Lesencefalun valakik feltehetően Molotov-koktélt dobtak Szilvásy György, titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter nyaralójának ajtajára.

A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtöki közleménye szerint az ügyben még nem született meg az igazságügyi szakértői vélemény, amely arra a kérdésre adna választ, hogy a rongálási nyomok hogyan és milyen összetételű anyagtól keletkezhettek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda az eset kapcsán csupán annyit közölt, hogy a lesencefalui nyaraló ajtaján égésnyomokat fedeztek fel, a gyújtogatók szeptember 3-án, szerda hajnalban járhattak ott. Az ajtót valamilyen - egyelőre ismeretlen összetételű - gyúlékony anyaggal öntötték le. A bűncselekmény idején az épületben senki sem tartózkodott. Az okozott kár összegét még nem állapították meg, személyi sérülés nem történt. A Nemzeti Nyomozó Iroda rongálás miatt indított nyomozást.

Az egyik szomszéd a Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának azonban azt mondta, hogy a hajnal kettőkor történt detonáció akkora volt, hogy a szemközti házban a vakolat is lehullott a falról. A közelben lakók véleménye szerint a házat hátulról közelíthették meg a támadók, mert a szomszédban éber kutyák vannak, az ebek azonban nem jelezték, hogy valaki járna a közelben. A robbanásra felriadt szomszédok benzinszagot éreztek a ház környékén.

A házra térfigyelő kamera van felszerelve. Azt, hogy a támadás idején működött-e, és ha igen, mit rögzített, egyelőre nem tudni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!