Szilvásy: Tízezer embert bocsátunk el a közigazgatásból

2006.06.07. 08:05
Akár tízezer embert is elbocsáthatnak állásából a valószínűleg csak az őszi választások után életbe lépő közigazgatási reformok után. Erről Szilvásy György kancelláriaminiszter-jelölt beszélt. A képviselők számát is drasztikusan csökkentenék. Előbb a megyei és a budapesti, később a települési önkormányzati testületek létszáma fog csökkenni.

Tízezer embert fognak Szilvásy György szerint a következő egy évben elbocsátani a közigazgatásból, "ha tágan értelmezzük az államigazgatást és nem csak a központi igazgatásra szűkítjük le". A kancelláriaminiszter-jelölt erről a Magyar Televízió Az este című műsorában beszélt kedden.

"Nem mernék jóslásokba bocsátkozni, de megítélésem szerint tízezres létszámcsökkenéssel kell, hogy számoljunk" - mondta Szilvásy, aki mind az Államreform Bizottságnak, mind a Fejlesztési Kabinetnek tagja lesz. Közölte, hogy több lépcsőben 10-20 százalékkal szeretnék csökkenteni a képviselők számát is.

"Akár már most, az őszi önkormányzati választáson ennek egy része életbe tud lépni" - mondta Szilvásy, aki szerint első körben a megyei és a budapesti, később pedig a települési önkormányzatok testületek létszáma fog csökkenni. Az erre vonatkozó kétharmados reformjavaslatot már a következő hónapokban szeretnék az Országgyűlés elé terjeszteni.

Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága kedden tizenegy igen szavazattal hét ellenében támogatta Szilvásy György kancelláriaminiszterré történő kinevezését. A bizottsági meghallgatáson a Miniszterelnöki Hivatal kijelölt vezetője hangsúlyozta, hogy erős kormányzással és intézményrendszerrel szeretnék irányítani, koordinálni a fejlesztéseket.  • Hírek
  • Támogatások