Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

1,4 milliárd állami ünnepekre

2002.11.19. 15:28
Tűzijáték ugyan nem lesz, de idén szilveszterre is szervez a Miniszterelnöki Hivatal központi programokat. A Kormányzati Kommunikációs Központ a költségvetés tervezete szerint 2003-ban 1,4 milliárd forintot fordíthat állami ünnepségekre, ami valamivel több lesz, mint az idei keret.
Az Index információi szerint a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Kommunikációs Központja még ezen a héten közbeszerzési pályázatot ír ki az év utolsó napjára szervezendő programokra. Az eddigi gyakorlat annyiban változik, hogy nem lesz a központilag szervezett szilveszteren tűzijáték, viszont idén sem csak Budapesten tartanak rendezvényeket. A programok a tervek szerint legfeljebb néhány tízmillióba kerülnek majd.

Még nincs 2003-as ünnepi naptár

A jövő évi költségvetés tervezete szerint 2003-ban 1,4 milliárd forintot fordíthat állami ünnepségekre a Kormányzati Kommunikációs Központ, ami valamennyivel több, mint amennyit idén eddig költhettek erre a célra, igaz azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szilveszteri programok mennyibe fognak kerülni.

A kancellárián az Index információi szerint még nem készült el a jövő évi ünnepi naptár, de az bizonyosra vehető, hogy a három nemzeti ünnepünkön kívül egyéb programokat is szerveznek a költségvetési keretből. Ebben az évben eddig 1,195 milliárd forintot fordított a Miniszterelnöki Hivatal állami ünnepségek megszervezésére. A március 15-i megemlékezést még az azóta megszüntetett Országimázs Központ szervezte a Happy End Kft.-vel közösen, 300 millió forintért.

Ünnepek számokban

Csaknem félmilliárdba került az augusztus 20-i rendezvény, 200 milliót vitt el a Kossuth-év zárórendezvénye, és ugyancsak ennyibe került az október 23-i megemlékezés. A kancellária az augusztus 20-i programokon 17 millió forintot spórolt. Az október 23-i rendezvények végleges elszámolása még nem készült el, de itt is volt megtakarítás. (2001-ben valamennyi ünnepi rendezvényt az Országimázs Központ szervezte, akkor a különféle rendezvények 2,235 milliárd forintba kerültek, igaz ebben benne volt a Millenniumi Filmszemle kommunikációja, a kommunizmus üldözöttei emléknapjának, a Parlamenti Kiskarácsonynak, illetve a Corvin Lánc átadási ünnepségének megszervezése is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!