Piroska
3 °C
4 °C

Leleplezzük Frei Tamás mellszőrzetét

2007.05.25. 08:54
Miért nem csinál műsort Frei Tamás a halál jegyeseinek? Ellenben mit csinál a hétpróbás kommunista a rajzversenyen? Mai lapszemlénkből nem csak ez derül ki, hanem az is, kié a nap mosolya.

Pont 108 éve május 25-én halt meg Rosa Bonheur francia realista festőnő, a nyomtatott lapok nyilván ezért hegyezték ki a mai napot a vizualitásra, amit már a bátor képi megoldásaival amúgy nem sokszor villogó Nemzeti Sport címlapja is jól jelez:

A Képes Újság főszerkesztőjének szavaival élve széles a miniszterelnöki mosoly, pedig kemény mondatot formáz a száj: a vizuális hírversenyt ma nem a fősodorba tartozó lapok, hanem két, kizárólag a vájtszeműek körében népszerű csodakiadvány, a Képes Újság és a Selyemút nyerte meg, döntsék el Önök, ki a legjobb.

Tekintettel a boldogítóan trópusi időjárásra, a versenyt "mosoly-boldogság" témakörben írtuk ki. Márpedig ki lehetne boldogabb a világon Frei "Értik: Hatvanhárommillió Négyszázhuszonkétezer Nyolcszáztizenkettő Dollár" Tamásnál, főleg hogy címlapra került a Képes Újságban. Íme a címlapmosoly:

Ritkán tudunk beszámolni ismert emberek mellkutyájáról, úgyhogy a mosolyverseny farvizén hadd mutassuk meg kedvenc számmisztikusunk veres szőrrel borított dekoltázsát:

A remek interjúban, amiből kiderül például, hogy Frei nem a halál jegyeseinek, esetleg vámpíroknak vagy farkasembereknek dolgozik, hanem azoknak szeretne tévéműsort készíteni, akik "hisznek az életben", a Mester felvillant egy visszafogottabb, ugyanakkor rózsaszín ajakfény használatát valószínűsítő, pengeszájú mosolyt is:

De van, amikor még őt is cserbenhagyja a legendás visszafogottsága:

A Képes Újság ugyan nem tudja megválaszolni a Nemzeti Sport lényeglátó kérdését - Ki lesz az úr a murván? - viszont leleplezi, hogy a borzongató tévésorozatoknak témát adó Erzsébet királyné nem a seggén, hanem a derekán lovagolt: "A történész esküszik rá, hogy Sisi nem csak a korabeli fűzőknek köszönhette 49,5 centis derekát, fizikai adottságai és a gyakori lovaglás is besegített." Ennél azonban még izgalmasabb kérdés, hogy Sisi, azaz a Sisinek öltöztetett asszony mit keres egy csapat szellentést imitáló, pornónapszemüveges nyitottbéemvé-tulajdonos körében:

Fingunk sincs, ezt a fiatalembert mindenesetre szintén jelöljük a nap mosolya-díjra.

Ön azt hitte, a Magyarországon élő kínaiakat nem érdekli más, csak az uszkárkolbász? Hát marha nagyot tévedett. Kedvenc lapunk, a Selyemút legfrissebb számából például kiderül, hogy kedvenc hazai kisebbségünk valósággal szerelmes Hiller Istvánba, akit olyan eseményeken is lelkesen fotóznak, ahová talán még a kultuszminisztérium se küldi ki a fotósát. A lapban valósággal hemzsegnek a Jangce Mick Jaggerének sztárfotói:

És persze hogy itt is jelen volt a Selyemút:

A mosolyversenyek örökös favoritja a kerekded arcával egy hóhérban is bizalmat keltő Mécs "Neoszocialista" Imre. A mostani Selyemútban találtuk életünk egyik legmeghatározott Mécs-ábrázolását, ami nekünk olyasmi, mint Berninitől a Szent Teréz extázisa:

Ja és itt van a mosoly közelebbről:

No de lehet-e vita arról, hogy az ezer éves magyar pártállamiság legmézesebb pengemosolya Medgyessy "Puff Daddy" Péter exminiszterenöké? Ha Ön eddig nem lett volna erről tökéletesen meggyőződve, nézze meg ezt a pompás kompozíciót, melyen Péter papírzacsit ad át egy kínai kisfiúnak:

És itt a kapitalistákat annak idején olyan sokszor befosató, egy jen alapú kötvény kamataiból vásárolt, kémelháírtó pengemosoly:

Hát ez volt a mai mosolyverseny mezőnye. Gondoltuk addig, míg oda nem lapoztunk a Napi Ász hátoldalára, ahol a 44 kilós pontyot tartó Graham Slaugter arca elgondolkodtatott. Talán mégis ő május 25-e legvidámabb embere? Ha Ön már tudja a választ, szavazzon, lehetőleg a lábával, mint az egyszeri kereszténydemokrata melegrekord idején! Szép napot és még több pincsisonkát mindenkinek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!