Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leleplezzük Frei Tamás mellszőrzetét

2007.05.25. 08:54
Miért nem csinál műsort Frei Tamás a halál jegyeseinek? Ellenben mit csinál a hétpróbás kommunista a rajzversenyen? Mai lapszemlénkből nem csak ez derül ki, hanem az is, kié a nap mosolya.

Pont 108 éve május 25-én halt meg Rosa Bonheur francia realista festőnő, a nyomtatott lapok nyilván ezért hegyezték ki a mai napot a vizualitásra, amit már a bátor képi megoldásaival amúgy nem sokszor villogó Nemzeti Sport címlapja is jól jelez:

A Képes Újság főszerkesztőjének szavaival élve széles a miniszterelnöki mosoly, pedig kemény mondatot formáz a száj: a vizuális hírversenyt ma nem a fősodorba tartozó lapok, hanem két, kizárólag a vájtszeműek körében népszerű csodakiadvány, a Képes Újság és a Selyemút nyerte meg, döntsék el Önök, ki a legjobb.

Tekintettel a boldogítóan trópusi időjárásra, a versenyt "mosoly-boldogság" témakörben írtuk ki. Márpedig ki lehetne boldogabb a világon Frei "Értik: Hatvanhárommillió Négyszázhuszonkétezer Nyolcszáztizenkettő Dollár" Tamásnál, főleg hogy címlapra került a Képes Újságban. Íme a címlapmosoly:

Ritkán tudunk beszámolni ismert emberek mellkutyájáról, úgyhogy a mosolyverseny farvizén hadd mutassuk meg kedvenc számmisztikusunk veres szőrrel borított dekoltázsát:

A remek interjúban, amiből kiderül például, hogy Frei nem a halál jegyeseinek, esetleg vámpíroknak vagy farkasembereknek dolgozik, hanem azoknak szeretne tévéműsort készíteni, akik "hisznek az életben", a Mester felvillant egy visszafogottabb, ugyanakkor rózsaszín ajakfény használatát valószínűsítő, pengeszájú mosolyt is:

De van, amikor még őt is cserbenhagyja a legendás visszafogottsága:

A Képes Újság ugyan nem tudja megválaszolni a Nemzeti Sport lényeglátó kérdését - Ki lesz az úr a murván? - viszont leleplezi, hogy a borzongató tévésorozatoknak témát adó Erzsébet királyné nem a seggén, hanem a derekán lovagolt: "A történész esküszik rá, hogy Sisi nem csak a korabeli fűzőknek köszönhette 49,5 centis derekát, fizikai adottságai és a gyakori lovaglás is besegített." Ennél azonban még izgalmasabb kérdés, hogy Sisi, azaz a Sisinek öltöztetett asszony mit keres egy csapat szellentést imitáló, pornónapszemüveges nyitottbéemvé-tulajdonos körében:

Fingunk sincs, ezt a fiatalembert mindenesetre szintén jelöljük a nap mosolya-díjra.

Ön azt hitte, a Magyarországon élő kínaiakat nem érdekli más, csak az uszkárkolbász? Hát marha nagyot tévedett. Kedvenc lapunk, a Selyemút legfrissebb számából például kiderül, hogy kedvenc hazai kisebbségünk valósággal szerelmes Hiller Istvánba, akit olyan eseményeken is lelkesen fotóznak, ahová talán még a kultuszminisztérium se küldi ki a fotósát. A lapban valósággal hemzsegnek a Jangce Mick Jaggerének sztárfotói:

És persze hogy itt is jelen volt a Selyemút:

A mosolyversenyek örökös favoritja a kerekded arcával egy hóhérban is bizalmat keltő Mécs "Neoszocialista" Imre. A mostani Selyemútban találtuk életünk egyik legmeghatározott Mécs-ábrázolását, ami nekünk olyasmi, mint Berninitől a Szent Teréz extázisa:

Ja és itt van a mosoly közelebbről:

No de lehet-e vita arról, hogy az ezer éves magyar pártállamiság legmézesebb pengemosolya Medgyessy "Puff Daddy" Péter exminiszterenöké? Ha Ön eddig nem lett volna erről tökéletesen meggyőződve, nézze meg ezt a pompás kompozíciót, melyen Péter papírzacsit ad át egy kínai kisfiúnak:

És itt a kapitalistákat annak idején olyan sokszor befosató, egy jen alapú kötvény kamataiból vásárolt, kémelháírtó pengemosoly:

Hát ez volt a mai mosolyverseny mezőnye. Gondoltuk addig, míg oda nem lapoztunk a Napi Ász hátoldalára, ahol a 44 kilós pontyot tartó Graham Slaugter arca elgondolkodtatott. Talán mégis ő május 25-e legvidámabb embere? Ha Ön már tudja a választ, szavazzon, lehetőleg a lábával, mint az egyszeri kereszténydemokrata melegrekord idején! Szép napot és még több pincsisonkát mindenkinek.