Egymilliót kaphat egy hajvágásért

2008.10.07. 08:03
A gazdaság kifehérítésének új eszközeként a kormány heti tíz egymillió forintos nyereményt sorsolna ki a szolgáltatásokért kapott számlákat beküldők között. A technikai lebonyolítást a Szerencsejáték Zrt. végezné.

Az akcióval a kormány arra szeretné rábírni az embereket, hogy olyan szolgáltatásokért - pl. fodrászat, kozmetika, gumicsere - is számlát kérjenek, amelyeknél hagyományosan rossz a számlaadási fegyelem. Az elgondolás nem egyedülálló, hasonló rendszer működik/működött Horvátországban és Japánban is - írja a tervről hírt adó Népszabadság.

A számlasorsolás működtetése jelentős költségekkel jár majd. Az évente kisorsolt 520 millió forint mellett az informatikai háttér kialakítása is százmillióba kerül, a reklámköltségek pedig ennek többszörösére rúghatnak.

A játék lebonyolításához módosítani kell a Szerencsejáték Zrt. alapszabályát, az ugyanis jelenleg csak a nyereményalapokból engedi a kifizetéseket. A 'számlalottó" viszont nem szerencsejáték, a résztvevők nem kockáztatnak pénzt a nyeremény érdekében. A napilap értesülését a cég nem kommentálta.