Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fáradt volt, nem vizsgálta meg a beteget

2008.03.03. 19:42
Az ügyeletes sebész karácsonykor úgy küldött tovább egy beteget a gyöngyösi kórházból, hogy meg se vizsgálta. Az asszony azért fordult orvoshoz, mert a torkán akadt egy szálka. Az ügyeletes sebészt fegyelmivel elbocsátották.

Fegyelmi úton elbocsátotta egy orvosát a gyöngyösi kórház, mert a sebész fáradtságra hivatkozva megtagadta egy beteg ellátását, tájékoztatott hétfőn a HospInvest Zrt. által üzemeltetett Gyöngyösi Kórház Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ilyen magatartás nem összeegyeztethető a HospInvest által képviselt betegellátási morállal, közölte Szőke Ferenc.Egy asszony a torkán akadt halszálka miatt, még szenteste kereste fel a kórházat, ahonnan az ügyeletes sebész anélkül küldte tovább, hogy megvizsgálta volna, idézte fel a történteket az ügyvezető.

Szőke Ferenc elmondta, hogy az eset egy újsághír megjelenése után jutott az intézmény vezetésének a tudomására. Ezt követte az orvosszakmai fegyelmi vizsgálat. Ez utóbbi eredménye alapján hozta meg a kórház vezetése az elbocsátásról szóló döntést, mondta Szőke Ferenc.

A hatvani asszony egyébként először a helyi kórházat kereste fel, ahonnan továbbküldték az orr-fül-gégészeti ügyeletet működtető gyöngyösi intézménybe. Végül az egri kórházban távolították el az asszony torkából a megakadt halszálkát.