Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Fáradt volt, nem vizsgálta meg a beteget

2008.03.03. 19:42
Az ügyeletes sebész karácsonykor úgy küldött tovább egy beteget a gyöngyösi kórházból, hogy meg se vizsgálta. Az asszony azért fordult orvoshoz, mert a torkán akadt egy szálka. Az ügyeletes sebészt fegyelmivel elbocsátották.

Fegyelmi úton elbocsátotta egy orvosát a gyöngyösi kórház, mert a sebész fáradtságra hivatkozva megtagadta egy beteg ellátását, tájékoztatott hétfőn a HospInvest Zrt. által üzemeltetett Gyöngyösi Kórház Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ilyen magatartás nem összeegyeztethető a HospInvest által képviselt betegellátási morállal, közölte Szőke Ferenc.Egy asszony a torkán akadt halszálka miatt, még szenteste kereste fel a kórházat, ahonnan az ügyeletes sebész anélkül küldte tovább, hogy megvizsgálta volna, idézte fel a történteket az ügyvezető.

Szőke Ferenc elmondta, hogy az eset egy újsághír megjelenése után jutott az intézmény vezetésének a tudomására. Ezt követte az orvosszakmai fegyelmi vizsgálat. Ez utóbbi eredménye alapján hozta meg a kórház vezetése az elbocsátásról szóló döntést, mondta Szőke Ferenc.

A hatvani asszony egyébként először a helyi kórházat kereste fel, ahonnan továbbküldték az orr-fül-gégészeti ügyeletet működtető gyöngyösi intézménybe. Végül az egri kórházban távolították el az asszony torkából a megakadt halszálkát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!