Emőke
-4 °C
9 °C

Törölték a lapnyilvántartásból a Színes Mai Lapot

2004.01.13. 14:10
A Híd Rádió Rt. nem számított arra, hogy a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma törli az általuk kiadott Színes Mai Lapot a lapnyilvántartásból. A döntés nem jogerős, ellene egy hétig lehet fellebbezni. Tavaly novemberi jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta , hogy a Színes Mai Lap bitorolja a Mai Nap védjegyét.
Első fokon, nem jogerősen törölte a lapnyilvántartásból a Színes Mai Lapot a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) - erősítette meg Seregélyesi János, a tárca e témával foglalkozó főtanácsadója kedden az MTI értesülését.

Közigazgatási bírósághoz lehet fordulni

Az ok, hogy az újság kiadója ellen, az orgánumnak a Mai Naphoz való hasonlósága miatt, védjegyoltalmi pert indított a Magyar Hírlap Rt. 2001 márciusában, a Színes Mai Lap indulásakor, amelynek a tavaly november 18-án született jogerős bírósági ítélet igazat is adott az ügyben - közölte a minisztérium illetékese, hozzátéve: a döntésről szóló dokumentumot a felperes jogi képviselője küldte meg a tárcának.

"A bíróság kifejezetten csak a védjegyoltalmi perben döntött, s ennek a lapnyilvántartási vetületével nem nagyon törődött" - ismertette a főtanácsos. Az MTI kérdésére Seregélyesi János hozzátette, amennyiben a felperes végrehajtást kér az ügyben, a jogerős döntés elleni fellebbezésnek halasztó hatálya nincs.

Egy hétig támadható

"A novemberi jogerős bírósági döntés után úgy gondoltuk, hogy a logonk megváltoztatásával teljesítettük az abban foglaltakat" - nyilatkozta az Indexnek L. Kelemen Gábor, a Színes Mai Lapot kiadó Híd Rádió Rt. vezérigazgatója, aki nem számított arra, hogy Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma törölni kívánja lapját a nyilvántartásból. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a döntés ellen fellebbeznek.

A január 5-én Seregélyesi János által meghozott minisztériumi határozat még egy hétig támadható meg. Másodfokon a tárca vezetője bírálja el az ügyet, az ő döntése ellen közigazgatási bírósághoz lehet fordulni.

Tavaly novemberi jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla azt mondta ki, hogy a Híd Rádió Rt. által kiadott Színes Mai Lap bitorolja a Mai Nap védjegyét. Az eljáró tanács helybenhagyta a Fővárosi Bíróság tavaly januárban meghozott elsőfokú döntését, amely egyben a bitorlás abbahagyására kötelezte az alperest, és eltiltotta a további jogsértéstől.