Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Vegyen siralomházat az MSZP-től!

2007.04.06. 14:19
Két hónapja Gyurcsány Ferenc szocialista pártelnök és csapata kiköltözött a párt és az elődpártok Köztársaság téri székházából. Most már komoly jelentkezőket keresnek a kiürült épületre.

Nyilvános pályázatot hirdettek az MSZP Köztársaság téri székházának eladására. A VIII. kerületi Köztársaság tér és a Kenyérmező utca sarkán található székház 1378 négyzetméter.

Elmehet akár kettőig is

A székház a XX. század fordulóján épült, eredetileg lakóháznak, és többször is átépítették. A Horn Gyula által korábban csak siralomházként emlegetett ingatlan pincéből, földszintből, valamint öt emeletből áll. "Jelenleg irodaházként üzemel" - olvasható a pályázati felhívásban. Az egyfordulós pályázat elbírálásának szempontjai: az ajánlott legmagasabb ár és a fizetési feltételek. Az Index rákérdezéssel próbálta megtudni a hirdetést feladó ingatlaniroda munkatársától, a szocialisták mennyit szeretnének kapni az épületért, de nem jártunk eredménnyel. Titok.

Korábbi szakértői becslések szerint a hetven éves épület piaci értéke jelenleg 1-2 miliárd forint között lehet, de a fővárosi iroda-túlkínálat miatt nem lesz könnyű az értékesítés. Az ingatlanos véleménye megoszlik a mozgalmas történettel rendelkező székház eladhatóságáról, egyesek szerint kifejezetten teher az állampárti múlt, mások szerint viszont akár előnyt is jelenthet a befeketetők szemében.

Az MSZP politikai vezetői a február végi tisztújító kongresszus után költöztek át az I. kerületi Vérmező úton található egyik irodaházba. A Köztársaság téren a párt ügyfélszolgálata, a könyvelés és az üzemeltetéssel foglalkozók maradtak. Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök február 26-án azt mondta: a párt új székháza várhatóan a VII. kerületi István utcában épül fel.

A pályázat benyújtásának feltétele a dokumentáció megvásárlása, illetve ajánlati biztosíték fizetése. Beadási határidő: május 2.