Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A szocialisták titkos tizennégy pontja

2000.11.07. 16:31
Olyan távlati programot sikerült elfogadni, amellyel minden platform egyetért - számolt be Kovács László a szocialisták országos elnökségi üléséről. Az MSZP törekvéseit 14 pontban foglalták össze, de azt most még nem hozzák nyilvánosságra. Határozat született a párt választási felkészüléséről is. Németh Miklós jövőbeni szerepe nem került szóba.
Viták személyekről és véleményekről- ez jellemezte a legnagyobb ellenzéki párt utóbbi hónapjait. Míg a Fideszben katonás fegyelem uralkodik, addig az MSZP belső vitái folyamatos sajtótémát szolgáltattak. A mai országos elnökségi ülésen sikerült a párt különböző platformjainak az egyetértésével egy távlati programot elfogadtatni.
,,Magyarország mindannyiunké - az esélyegyenlőség programja"- hirdeti a cím.

Német Miklós nem volt téma

Kovács László
14 pontos állásfoglalás született az MSZP törekvéseiről, amelyben szerepel többek között a munkavállalók helyzete, az adók és járulékok problémája, a munkanélküliség csökkentése valamint egy nemzeti modernizációs tervezet. A választási programot, az országos listát és a miniszterelnök-jelöltet a kongresszus hagyja jóvá. Németh Miklós szerepe nem került szóba az országos elnökség ülésén, de Kovács László elmondta, hogy a közeljövőben találkozni fognak.

Vidéki ügyek

Az MSZP internetes honlapján a hét témája a vidék és a mezőgazdaság. Szükségesnek tartják a kistérségek fejlesztését, de elutasítják a kisgazdapárt szimpatizánsaira épülő kistérségi menedzser és falugazdász rendszer kiépítésének módját. A szocialisták védeni akarják a szövetkezeti tulajdont. A honlapon szó esik a Tisza-szobor felavatásáról is. Az MSZP úgy gondolja, hogy Orbán Viktor jelenléte a szoboravatásnál jelképes volt. Szerintük Tisza István a parlamentet alig tűrő autoriter nagyúr volt, aki karhatalommal dobatta ki a vele vitázó képviselőket a magyar parlament ülésterméből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!