Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Medgyessy: az ünnep mindenkié

2002.03.15. 23:42
"Nem a különbségeket keressük egymásban, hanem azt, ami összeköt bennünket" - jelentette ki Medgyessy Péter Monokon. A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje emlékeztetett: Kossuth Lajos nem erőből politizált, a józan ész vezette rá, hogy szomszédjainkkal békességben kell élnünk, mert a béke és a megegyezés teremti a fejlődést, a haladást és a gazdagodást.
Az MSZP szerint március 15-ét senki nem sajátíthatja ki, az ünnep ugyanis pártállástól függetlenül mindenkié - jelentette ki Medgyessy Péter pénteken a tokaj-hegyaljai Monokon, Kossuth Lajos szülőháza előtt. Az MSZP országos központi ünnepségén több ezren vettek részt.

Medgyessy 10 millió magyarban gondolkodik

A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: csak akkor válhat Magyarország sikeres európai országgá, "ha nem a Hozzátette: értelmes módon egy nemzet, ha összefog, egy Nemzeti Színházat kezd építeni, energiáit nemzeti gödrök, árkok ásása helyett mindenki javára igyekszik hasznosítani.

- Egy nemzet, ha összefog, álmodozások helyett autópályákat épít az olyan tájak felé, ahol évek óta munkára várnak az emberek - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy 10 millió magyar ember ma többre képes, mint kétszer 5 millió, főként akkor, ha nem egymás ellen, hanem összefogva, közös célokért dolgozik - mondta Medgyessy Péter.

Egység, összefogás, béke

A 200 éve született Kossuth Lajos példájára hivatkozva közölte: aki szereti a hazáját, az az egész hazát szereti. Medgyessy Péter emlékeztetett: Kossuth Lajos nem erőből politizált, a józan ész vezette rá, hogy szomszédjainkkal békességben kell élnünk, mert a béke és a megegyezés teremti a fejlődést, a haladást és a gazdagodást. - Kossuth népben és nemzetben gondolkodott, ezért én is hiszek abban, hogy Magyarország sikerre ítéltetett, ennek záloga az egység, az összefogás, a béke, a nyugalom, a rend és a szabadság. Ezért higgyék el, hogy a szebb jövő rövidesen azok portájára is megérkezik, akik hiába vártak rá az elmúlt években - jelentette ki a szocialisták kormányfő-jelöltje.