Judit
3 °C
7 °C

Medgyessy: az ünnep mindenkié

2002.03.15. 23:42
"Nem a különbségeket keressük egymásban, hanem azt, ami összeköt bennünket" - jelentette ki Medgyessy Péter Monokon. A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje emlékeztetett: Kossuth Lajos nem erőből politizált, a józan ész vezette rá, hogy szomszédjainkkal békességben kell élnünk, mert a béke és a megegyezés teremti a fejlődést, a haladást és a gazdagodást.
Az MSZP szerint március 15-ét senki nem sajátíthatja ki, az ünnep ugyanis pártállástól függetlenül mindenkié - jelentette ki Medgyessy Péter pénteken a tokaj-hegyaljai Monokon, Kossuth Lajos szülőháza előtt. Az MSZP országos központi ünnepségén több ezren vettek részt.

Medgyessy 10 millió magyarban gondolkodik

A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: csak akkor válhat Magyarország sikeres európai országgá, "ha nem a Hozzátette: értelmes módon egy nemzet, ha összefog, egy Nemzeti Színházat kezd építeni, energiáit nemzeti gödrök, árkok ásása helyett mindenki javára igyekszik hasznosítani.

- Egy nemzet, ha összefog, álmodozások helyett autópályákat épít az olyan tájak felé, ahol évek óta munkára várnak az emberek - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy 10 millió magyar ember ma többre képes, mint kétszer 5 millió, főként akkor, ha nem egymás ellen, hanem összefogva, közös célokért dolgozik - mondta Medgyessy Péter.

Egység, összefogás, béke

A 200 éve született Kossuth Lajos példájára hivatkozva közölte: aki szereti a hazáját, az az egész hazát szereti. Medgyessy Péter emlékeztetett: Kossuth Lajos nem erőből politizált, a józan ész vezette rá, hogy szomszédjainkkal békességben kell élnünk, mert a béke és a megegyezés teremti a fejlődést, a haladást és a gazdagodást. - Kossuth népben és nemzetben gondolkodott, ezért én is hiszek abban, hogy Magyarország sikerre ítéltetett, ennek záloga az egység, az összefogás, a béke, a nyugalom, a rend és a szabadság. Ezért higgyék el, hogy a szebb jövő rövidesen azok portájára is megérkezik, akik hiába vártak rá az elmúlt években - jelentette ki a szocialisták kormányfő-jelöltje.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?