Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Telefonon népszerűsíti kormányülését az MSZP

2002.05.30. 16:07
Kétszázezren kértek Medgyessy Péter tavaly decemberi levele után rendszeres tájékoztatást a szocialista párt rendezvényeiről, többek között őket értesíti az MSZP telefonon arról, hogy "ingujjas kormányülés" lesz a Városligetben. A szocialisták e melett felhasználják a telefonkönyvet is az értesítésre.
A Városligetbe vonul a teljes kormány pénteken, hogy az érdeklődőkkel és civil szervezetekkel vitassák meg a kabinet teendőit - közölte még kedden Baja Ferenc, a kancellária társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Szavaiból kiderült, hogy a programot telefonon igyekeznek népszerűsíteni, a költségeket pedig az MSZP állja.

Két adatbázist használnak

Az Index információi szerint két adatbázist használnak ehhez a szocialisták: többek között azt a kétszázezer embert értesítik, akik válaszoltak Medgyessy Péter tavaly decemberi kampánylevelére és tájékoztatást kértek a párt rendezvényeiről. Másik adatbázisként pedig a telefonkönyvet használják. Adatvédelmi szakértők szerint azonban ebben az esetben nem jogszabálysértő az adatok felhasználása, mert nem képeztek belőle címlistát, hanem rendeltetésszerűen használják az adatokat, vagyis telefonálnak.

Ezzel szemben a választási kampány idején a telefonköny adataiból a szocialisták három adatbázist hoztak létre és ezek alapján 3 és fél millió válsztópolgárnak küldtek levelet. Az adatvédelmi ombudsman szerint jogellenesen, mivel egyrészt a törvény szerint minden adatkezelést be kell jelenteni az adatvédelmi biztos hivatalában. Másrészt pedig személyes adatokat - nevet címet - csak akkor lehet kezelni, ha erre törvény ad felhatalmazást vagy ha az érintett abba beleegyezik.