Valér
2 °C
8 °C

Számítógépeket kaptak a legkisebb szocialisták is

2005.10.22. 15:25
A szocialisták szerint ők képviselik Magyarországon a legmodernebb nemzetpolitikát. Az MSZP országos választmánya a választásokra készül.

Az MSZP országos választmánya kidolgozta a párt választási kampányforgatókönyvét. A választási előkészületekről Simon Gábor választmányi elnök szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az MSZP mind a 176 egyéniben állított jelöltet. A képviselőjelöltekről bővebben> > >

Az Index érdeklődésére Simon elmondta, hogy a megyei listák az országos elnökséggel egyeztetve állnak össze. Az országos elnökség a következő és az azutáni héten tárgyalja a névsort, ezért csak novemberre lesznek meg a végleges listák. Simon elmondta, még ebben az évben összehívják a pártkongresszust, amely az országos listáról is dönt. A kongresszus a jövő év februárjában ülésezhet, mondta.

Hátrányban vidéken és a falvakban

Úgy tudjuk, hogy a választmányi ülésen kritika érte a vidéki szervezeteket a kampányfelkészülés miatt. Szigetvári Viktor kampányfőnök a zárt ülésen bejelentette, hogy minden kívánságot teljesítettek. Mindegyik szervezet kapott számítógépet, nyomtatót, tehát mostantól ezek hiányával nem magyarázható, ha nem halad a munka.

Hiller István a sajtó számára is nyilvános részen arról tájékoztatta a választmányi tagokat, hogy az őszi kampányuk, a "nagy párbeszéd" során 800 ezer honfitárssal találkoztak. Simon Gábor szerint úgy kell a következő időszakban dolgozni, hogy "egyszerre gyorsítanak Budapesten és lépnek a kistelepülések felé."

Simon szerint átvették a párt nemzetpolitika elveit, tartalmát. Átgondolták és elfogadták nemzeti programot. "Nélkülözhetetlen a nemzeti konszenzus. Magyarországnak érdeke, hogy segítse a határon túl élők sorsát", mondta. Az MSZP a nemzeti ügyet távlatibb ügynek tekinti, ami szerinte a tehetséggondozás, a romanépesség, és oktatás együttese is. A szocialisták szerint ők képviselik Magyarországon a nemzetpolitika "legmodernebb álláspontját". Simon ugyanakkor elismerte,hogy a kistelepüléseken, a falvakban az MSZP hátrányban van a Fideszhez képest.