Natália
1 °C
7 °C

Családi védelem a jászberényi kapitánynak?

2003.09.30. 16:44
A szolnoki szocialista polgármester és országgyűlési képviselő testvére ellen indított eljárást az ügyészségi nyomozóhivatal, a vád szerint a férfi jászberényi rendőrkapitányként pénzért adott vissza jogosítványokat. Lukács Istvánt vezetői megbizatásának gyakorlása alól ideiglenesen felmentették, de közben más munkaköri feladatokkal testvére városába, Szolnokra vezényelték.
A szolnoki szocialista polgármester testvére ellen büntetőeljárás van folyamatban - mondta hétfőn este az ATV műsorában Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő. A vád szerint a rendőrkapitány segített visszaszerezni a jogosítványát azoknak, akik ezért hajlandóak voltak pénzt adni. A nevezett Lukács István valóban Botka Lajosné polgármester és szocialista országgyűlési képviselő testvére, ám a szolnoki rendőrség tájékoztatása szerint semmiféle összefüggés nincs aközött, hogy Lukácsot az eljárás elindítása után átvezényelték, és immár Szolnokon, a megyei rendőrfőkapitányságon dolgozik a minőségbiztosítási területen.

A jászberényi kapitány ellen a Bács-Kiskun megyei ügyészségi nyomozóhivatal folytat eljárást. A rendőrség szerint éppen azért függesztették fel vezetői megbízatása alól a kapitányt, és nyomoz más megyében lévő hivatal az ügyben, hogy ne tudják befolyásolni az eljárást.

Botka Lajosné az Index megkeresésére nevetségesnek tartja a feltételezést, hogy pozíciójából adódóan bármi köze lenne az ügyhöz, "minden más magánügy" - tette hozzá, éppen ezért nem is kivánt róla a továbbiakban nyilatkozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?