Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Családi védelem a jászberényi kapitánynak?

2003.09.30. 16:44
A szolnoki szocialista polgármester és országgyűlési képviselő testvére ellen indított eljárást az ügyészségi nyomozóhivatal, a vád szerint a férfi jászberényi rendőrkapitányként pénzért adott vissza jogosítványokat. Lukács Istvánt vezetői megbizatásának gyakorlása alól ideiglenesen felmentették, de közben más munkaköri feladatokkal testvére városába, Szolnokra vezényelték.
A szolnoki szocialista polgármester testvére ellen büntetőeljárás van folyamatban - mondta hétfőn este az ATV műsorában Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő. A vád szerint a rendőrkapitány segített visszaszerezni a jogosítványát azoknak, akik ezért hajlandóak voltak pénzt adni. A nevezett Lukács István valóban Botka Lajosné polgármester és szocialista országgyűlési képviselő testvére, ám a szolnoki rendőrség tájékoztatása szerint semmiféle összefüggés nincs aközött, hogy Lukácsot az eljárás elindítása után átvezényelték, és immár Szolnokon, a megyei rendőrfőkapitányságon dolgozik a minőségbiztosítási területen.

A jászberényi kapitány ellen a Bács-Kiskun megyei ügyészségi nyomozóhivatal folytat eljárást. A rendőrség szerint éppen azért függesztették fel vezetői megbízatása alól a kapitányt, és nyomoz más megyében lévő hivatal az ügyben, hogy ne tudják befolyásolni az eljárást.

Botka Lajosné az Index megkeresésére nevetségesnek tartja a feltételezést, hogy pozíciójából adódóan bármi köze lenne az ügyhöz, "minden más magánügy" - tette hozzá, éppen ezért nem is kivánt róla a továbbiakban nyilatkozni.