Klaudia
-4 °C
2 °C

Mikola szinglizése senkinél nem jött be

2006.03.31. 06:49
A Szonda Ipsos felmérésből kiderült, hogy a társadalom többsége nem fogadja el Mikola István és Semjén Zsolt botrányt okozó kijelentéseit.
A társadalom többsége nem fogadja el Mikola István és Semjén Zsolt kijelentéseit, amelyeket az utóbbi időben tettek - derült ki a Szonda Ipsos március végén elvégzett, 2000 fős telefonos adatfelvételéből.

A Népszabadságban publikált felmérés szerint az emberek kétharmada hallott már Mikola azon gondolatáról, hogy a határon túli magyarok állampolgársághoz juttatásával szeretné 20 évre bebetonozni a Fidesz hatalmát. A kérdezettek 71 százalékának nem tetszett ez a kijelentés, és 48 százalékuk számára ijesztő is. A Fidesz-szavazóknak csak a fele, 52 százaléka utasítja el ezt a gondolatot. A szinglihordákról és a technozenéről szóló eszmefuttatást a megkérdezettek 79 százaléka utasította el. Ezeket még a Fidesz-szavazók 73 százaléka is elutasította.

Semjén Zsolt hitlerezése még Mikola mondásainál is kevésbé kedvező fogadtatásban részesült. "Ahol a vallás magánügy, ott korrupcióba, bűnbe, kegyetlenségbe fordul az élet. Hitlerék is magánügynek tekintették a vallást, jött is utána Gestapo, Auschwitz, börtön" - idézte egy beszédében Mindszenty bíborostól. Ezt azt emberek 40 százaléka hallotta, 78 százalékuk nem ért egyet vele, 59 százalékuk pedig egyenesen ijesztőnek találta.