Piroska
-2 °C
5 °C

Kicsit faragott a hátrányból az MSZP

2007.06.27. 07:45
Egy hajszállal közelebb került a Fideszhez a nagyobbik kormánypárt a Szonda Ipsos legújabb felmérése szerint. A Népszabadságban közölt vizsgálatból az látszik, hogy a májusi több mint kétszeres Fidesz-előnyt 35-16-ról 32-18-ra faragta le az MSZP.

A Szonda 2007. június 15-22 között végzett közvélemény-kutatása szerint továbbra is jelentős a Fidesz népszerűségi előnye. Az elmúlt egy hónapban viszont némileg javított az MSZP. A Népszabadságban közzétett, 1500 fős mintán alapuló felmérés szerint a teljes népességre vetítve 16 százalékról 18-ra nőtt a szocialistákat támogató tábor. Az 1,5 milliónyi kormánypárti szimpatizánssal azonban továbbrais több mint 2,5 milliós, jelenleg 32 százaléknyi ellenzéki tábor áll szemben.

A biztos szavazók között a májusi eredményekhez képest nem változott a helyzet. A júniusban regisztrált adatok szerint továbbrais 29-58 a támogatók megoszlása a két nagy párt között.

A Szonda Ipsos mérései azt mutatják, hogy a kis pártok nem tudtak mérhető változásokat elérni támogatottságukban az utóbbi hónapokban. Három hónapja változatlanok az MDF és az SZDSZ teljes népességre vetített népszerűségi mutatói. Az MDF 4 százalékon áll, a SZDSZ viszont messze van a parlamenti bejutási küszöbtől, 2 százaléknyi támogatót tudhat maga mögött.