Auguszta
-7 °C
0 °C

Csökkent a kormánypárti politikusok népszerűsége

2006.07.03. 07:05
Minden kormánypárti politikus népszerűsége csökkent az elmúlt hónapban - derül ki a Szonda Ipsos legutóbbi, a Népszabadságban ismertetett felméréséből.

Júniusban csökkentek a kormánypárti politikusok népszerűségi mutatói, a változás nyilvánvalóan a lakosságot érintő megszorító lépések bejelentésével van összefüggésben: a miniszterelnök 8, a pénzügyminiszter 5 pontot veszített.

Gyurcsány Ferenc népszerűségének 8 pontos csökkenése mögött az elemzők szerint inkább társadalmi, mint politikai tényezők állnak. Elsősorban az aktív dolgozók, a nyugdíjas éveik előtt járók, az alacsony iskolázottságúak, valamint a kis és közepes méretű városokban élők körében romlott a kormányfő megítélése.

Ezzel együtt is a politikusi rangsor felső negyedében maradt Gyurcsány Ferenc. A Fidesz és a KDNP politikusainak rokonszenvindexei 1-2 ponttal emelkedtek, de ezzel nem rendezték át a listát, egyedül Orbán Viktor lépett előbbre öt pozíciót. Az élen a házelnök, Szili Katalin áll, második Sólyom László köztársasági elnök, őt követi és az MDF vezetője, Dávid Ibolya.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!