Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Szonda: Stabil előnnyel zárja az évet az MSZP

2002.12.21. 09:42
A választásokat követő időszak erőviszonyai alig változtak decemberre: a választókorúak 40 százalék az MSZP-t, 26 százaléka a Fideszt, 3 százaléka az SZDSZ-t és két százaléka az MDF-et támogatja: derül ki a Népszabadság által közölt Szonda Ipsos felmérésből.
A biztos pártválasztók körében a szocialisták 55 százalékos, a nagyobb ellenzéki párt 36 százalékos, míg a szabad demokraták 4 százalékos tábort tudhatnak maguk mögött.

Az előző kormányzati ciklus ugyanezen időszakában az akkor kormányon lévő Fidesz egy-két hónap alatt 29-ről 50 százalékra növelte biztos szavazótáborát, ám decemberre 43 százalékon álltak, míg a szocialisták akkor 39 százalékos tábort tudhattak maguk mögött.

A napilap által közölt kutatás szerint a pártok idei rangsorában az SZDSZ futott be a harmadik helyre: év elején 6-7 százalékos, az áprilisi választásokon 5,5 százalékos, azóta pedig stabil 4-5 százalékos népszersűségével.

A Szonda Ipsos mérése alapján az MDF szavazótábora decemberben "nem statisztikailag, hanem jelzésértékűen nagyobb", mint a korábbi hónapokban. Az elemzés ugyanakkor hozzáteszi, a kisebbik ellenzéki párt szavazóinak kevesebb , mint fele nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne a választásokon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!