Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Népszerűek a női politikusok

2002.12.30. 10:34
Decemberben a politikusok népszerűsége változatlan maradt a Szonda Ipsos legújabb felmérése szerint. A Népszabadság közölt elemzésből kiderül, hogy az első tíz között öt női politikus szerepel, a legnépszerűbb fideszes politikus Orbán Viktor, aki a huszonnegyedik, míg a legkevésbé kedvelt kormánytag a huszonötödik helyen álló Görgey Gábor.
Nincs jelentős változás a legnépszerűbb magyarországi politikusok Szonda Ipsos által összeállított decemberi listáján. Első helyen áll Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke, őt követi - egy pont hátránnyal - Medgyessy Péter miniszterelnök, és ugyancsak egy ponttal mögötte áll Mádl Ferenc államfő.

Decemberben a politikusok népszerűsége változatlan maradt a Szonda Ipsos szerint. A Népszabadságban közölt felmérés érdekessége, hogy ebben először szerepel Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője, aki harminckilenc százalékos ismertségével a huszadik helyen áll a huszonkilences listán.

A kormányfő után a legnépszerűbb kormánytag Bárándy Péter igazságügy-miniszter, míg a legnépszerűtlenebb Görgey Gábor, a kulturális tárca első embere. A legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz - a Szonda Ipsos felmérése szerint - Orbán Viktor a legkedveltebb, ő a huszonnegyedik helyen áll. A legkevésbé szimpatikus Kövér László a huszonnyolcadik.

Érdekesség, hogy az első tíz helyezett között öt női politikus szerepel. A már említett Dávid Ibolya mellett sorrendben Csehák Judit, Kóródi Mária, Szili Katalin és Lamperth Mónika.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!