Ágnes
-1 °C
2 °C

Gyurcsány a legmegosztóbb politikus

2006.08.01. 09:16
A Szonda Ipsos felmérése szerint júliusban kizárólag Molnár Lajos egészségügyi miniszter tudta növelni népszerűségét. A leginkább Gyurcsány Ferenc vérzett el.

Gyurcsány Ferenc népszerűsége a szocialista szavazók között továbbra is kiemelkedő (90 százalékos támogatottság), de az ellenzéki szimpatizánsoknak már csak tíz százaléka rokonszenvezik vele, így ő lett július legmegosztóbb politikusa, derült ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság közölt.

Gyurcsány Ferenc a múlt hónapi felmérés szerint június óta további öt százalékot veszített népszerűségéből, így 43 pontos a rokonszenvmutatója. Mögötte Demszky Gábor kullog 42 ponttal, a főpolgármester csupán egy százalékot veszített népszerűségéből.

A népszerűségi listát Szili Katalin házelnök vezeti egy pontos csökkenéssel. Most 55 százalékos a népszerűsége. Szili mögött Sólyom László államfő, majd Dávid Ibolya MDF-es elnök következik. Kóka János és Áder János is vesztesei még a júliusnak, mindketten három százalékkal népszerűtlenebbek, mint júniusban. (Előbbi 39, a fideszes politikus 38 százalékon áll).

Az egyetlen politikus, akinek sikerült rokonszenvmutatóján egy pontot javítani, Molnár Lajos egészségügyi miniszter, aki 39 százalékon áll.