Ágnes
-1 °C
2 °C

Népszabadság: Budai és Daróczi a két új kormányszóvivő

2007.06.16. 09:37
A Miniszterelnöki Hivatal visszatért a régi sémához, és újra két kormányszóvivőt alkalmaz: Budai Bernadettet és Daróczi Dávidot.

Hosszas huzavona után eldőlt, hogy a Gyurcsány-kormány kormányszóvivői posztjait Budai Bernadett politológus, a Török Gábor vezette Vision Consulting elemzője és Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda jelenlegi vezetője tölti be. A Népszabadság nem jelölte meg értesülésének forrását, de kiemelte, hogy Budai Bernadett korábban többször bírálta a kormány kommunikációját.

Június elején kormányzati forrásokból tudni lehetet, hogy egy férfi és egy nő szóvivője lesz a Gyurcsány-kormánynak, és ekkor már Budai Bernadett neve már megjelent a sajtóban a lehetséges jelöltek között.

2004-től két kereskedelmi televíziós, László Boglár és Batiz András lettek szóvivők, majd 2005-től Batiz egyedüli szóvivőként dolgozott. Batiz családi okokra hivatkozva 2006-ban visszavonult a politikától, majd kinevezték Danks Emesét, a Tesco Global Áruházak Rt. Kommunikációs igazgatóját, akivel viszont nem voltak megelégedve a Miniszterelnöki Hivatalban, ezért hét hónap után mennie kellett. Danks utódját sokáig keresték, majd Demcsák Zsuzsa személyében megtalálták a számukra ideális szóvivőt, aki munkába lépése előtt botrányai miatt lemondott. Azóta Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a kormányfő kabinetfőnöke az ideiglenes kormányszóvivő.