Szilárda
-4 °C
2 °C

Szijjártó: Alkotmányos válság van Magyarországon

2006.09.20. 18:03
A Fidesz szóvivője egy birtokába került névtelen levélre hivatkozva, melyet – ha valódi – Juhász Ferenc küldött a szocialisták vidéki szervezeteinek, megkérdőjelezi, hogy alkotmányos-e a szocialisták rendezvényein más pártokhoz tartozó demonstrálókat fényképezni.

Szijjártó Péter újabb adalékokkal bizonyította, hogy alkotmányos válság van Magyarországon. A Fidesz szóvivője szerdán egy, a pártpostával érkezett névtelen levelet mutatott, amelyet valószínűleg Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke küldött szét a szocialisták vidéki szervezeteinek.

Szijjártó szerint a magyar demokrácia válságát jelzi, hogy – ha valódi a levél – Juhász arra kérte a vidéki szocialistákat, fényképezzék le a szocialista rendezvényeken megjelenő, más pártokhoz tartozó demonstrálókat. „Arra kérünk benneteket, ne hagyjátok magatokat provokálni, kerüljétek a demonstrálókkal a konfrontációt.”

Szijjártó felvetette a kérdést, jogában áll-e a szocialistáknak, hogy dokumentációt készítsenek. A szóvivő szerint ez nem demokratikus és nem alkotmányos.

Az Index azon kérdésére, hogy lát-e összefüggést azzal, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen megzavarták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rendezvényeit, Szijjártó azt mondta, hogy akkor is csak az MSZP szerint voltak Fideszesek a rendezvényen botrányt okozó demonstrálók.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!