Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Csoportképek a szocialista kampányhoz

2004.04.29. 19:44
Szili Katalin Házelnök, Medgyessy Péter és kormányának minden szocialista kötődésű tagja, valamint számos vezető szocialista politikus megjelent Ron Werber kampánytanácsadó és Tóbiás József pártigazgató meghívására csütörtökön a Köztársaság téren. A találkozóról távozó miniszterek közül Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Kovács László pártelnök-külügyminiszter is azt mondta, jól halad a kampány előkészítése. Délelőtt Ron Werber eligazítását az MSZP frakciójának gyér érdeklődés kísérte.
Kattintson!
Nézze meg képeinket!
Óriási forgalom volt csütörtökön a Köztársaság téren, ahol Tóbiás József meghívására megjelent a szocilaista párt összes vezető politikusa, a kormányfő, a házelnök valamint a kormány szocialista tárcáinak minden vezetője. A kora délután kezdődő találkozó első óráiban elkészültek a kampányban használandó fényképek és klippek az EP-képviselőjelöltekről, valamint a kormány tagjairól. Horn Gyula a fényképezkedés után elhagyta a szocialista székházat, és csupán annyit mondott, hogy odabent csoportképek készülnek. Ekkor távozott a nem szocialista párttag Bárándy Péter igazságügyi miniszter és Draskovics Tibor pénzügyminiszter is. Toller László pécsi szocialista polgármester azt mondta: "noha eddig is okosak voltunk" a találkozó célja, "hogy még okosabbak legyünk".

Jól halad a felkészülés

Eközben folymatosan szállították el a pártszékházból az ország különféle választókerületeibe a kampányújságokat, zászlókat, pólókat, golyóstollakat, csomagokban EU-karórákat. A közös fényképezkedés után Ron Werber kampánytanácsadó, Medgyessy Péter, illetve Kovács László beszélt a megjelentekhez. A zárt találkozóról azonban egyelőre nem szivárogtak ki információk. Medgyessy Péter távozóban nem válaszolt a kérdésekre, Juhász Ferenc is csak annyit közölt, jól halad a felkészülés.

Senki sem beszélt csúnyán

Kovács László pártelnök a pártszékházból távozóban elmondta, a megbeszélés célja az volt, hogy jól szerepeljenek a választásokon. A pártelnök azt mondta, nem volt durva a megbeszélés, "senki sem beszélt csúnyán". A legutóbbi kampányfelkészítőn elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta, hogy "önmagában nem kifogásolható, ha egy párt győzni akar". A szocialisták nem változtatnak kampánystartégiájukon, mondta, szerinte ugyanis az arról szól, hogy mindenki elmondja, milyen értékeket képvisel, és a választók eldöntik, melyik párt tudott "jobbat ajánlani".

Az Index úgy tudja, hogy délelőtt Ron Werber a szocialista párt frakciójának tartott kampányeligazítást. A megbeszélésen a képviselőknek csupán harmada jelent meg.