Árpád
-2 °C
4 °C

Jövő hétre vasutassztrájkot ígérnek

2007.10.17. 15:54
A Mozdonyvezetők Szakszervezete kétórás sztrájkot hirdetett október 25-re. A vasutasok így tiltakoznak 21 vonal megszüntetése ellen.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete jövő csütörtök reggel kétórás figyelmeztető sztrájkot tart, mondta szerdán Borsik János, a szakszervezet ügyvezető alelnöke. 25-én reggel hat és nyolc óra között a személyszállítást érintené a tervezett munkabeszüntetés. A sztrájkolók így akarnak tiltakozni 21 mellék- és szárnyvonal megszüntetése ellen. A tervet a MÁV kedden nyújtotta be a gazdasági tárcának.

Idén júliusban már majdnem sztrájkoltak egyszer a mozdonyvezetők, ám akkor egy nappal a tervezett munkabeszüntetés előtt sikerült megállapodniuk a gazdasági minisztériummal. A szakszervezet szerint az akkori megállapodásban kikötött határidőket a tárca nem tartotta be, mert nem egyeztettek velük a most tervezett leépítésekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?