Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kuncze az autópályaprogram felszalámizása ellen

2002.10.06. 17:54
Ragaszkodik az autópályaprogram eredeti tervek szerinti végrehajtásához Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Véleménye szerint a programot nem lehet a gazdasági tárca és a kormányzat tervei szerint felszalámizni. Csillag István, az SZDSZ-es gazdasági miniszter szerint 2015-ig felépülhet az M3-as.
"Nem szalámízható az autópályaprogram" - jelentette ki Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. A sztrádaprogram lassítására a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tett javaslatot. Az SZDSZ-es Csillag István vezette tárca javaslata szerint 2002-2006 között 144 kilométernyi autópálya épülhetne fel.

Az eredeti tervek szerint

A pártelnök ezzel szemben ragaszkodik az eredeti, a kormányzati ciklus során 800 kilométernyi autópálya és gyorsforgalmi út felépítését tervező program végrehajtásához. Az utak megépítése Kuncze szerint "európai kötelezettség", ezért azt az eredeti tervek szerint kell végrehajtani.

2015-ig felépülnek a sztrádák

A sajtótájékoztatón részt vevő Csillag István, a kritizált tervet kidolgozó gazdasági tárca vezetője ismertette a 2015-ig tartó Sztráda Express nevű program terveit. Eszerint az M3-as autópálya eléri majd Miskolcot és Nyíregyházát, ahonnan majd az M35-ös út vezet majd Debrecenbe. A kormány 60 milliárd forintot szán jövőre az M0-ás autóút fejlesztésére, míg a körgyűrű teljes kiépítésére 400 milliárd forintot szánnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!