Valér
4 °C
8 °C

Herényi: Az MSZP késlelteti a sztrádaszerződéseket

2003.12.04. 19:52
"Nem tudja megemészteni" a Vegyépszer győzelmét Keller László, véli Herényi Károly. Az MDF frakcióvezetője szerint a szocialisták szándékosan késleltetik az Orbán-érában kiemelt autópálya-építő törvényes körülmények között kötött szerződésének parlamenti jóváhagyását.
Késleltetik a szocialisták az M7-es autópálya továbbépítéséhez szükséges szerződés parlamenti jóváhagyását, jelentette ki Herényi Károly. Az MDF frakcióvezetője szerint a határozat hiányában akár három hónapot is csúszhat az Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti 25 kilométeres szakasz megépítése.

Jóváhagyást módosítanának

A szocialisták Herényi szerint "két héten át akadályozták" a határozati javaslat napirendre vételét. A héten napirendre került határozat meghozatala előtt a szocialisták módosító javaslatot nyújtottak be.

"Józan ész szerint nem lehet módosító javaslatot beadni egy szerződés jóváhagyásához" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Herényi. A parlamentnek az államháztartási törvény értelmében kell jóváhagynia az ötven milliárd forint feletti szerződéseket.

Keller bosszúja

Az elmaradt döntés miatt a szerződés aláírása átcsúszhat a parlamenti szünet utáni időszakra, így az építkezés is késéssel kezdődhet.

Herényi szerint a késlekedés oka Keller László féltékenysége. A közpénzügyi államtitkár Herényi szerint "nem tudja megemészteni, hogy az általa mindenféle jelzővel elmarasztalt magyar vállalat a jelenlegi kormány idején kiírt közbeszerzési eljárást teljesen törvényes körülmények között megnyerte".