Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Sztrájkolni fognak a közszolgák

2008.11.07. 08:00

Országos utcai demonstrációt hirdet november 29-re a közszolgálati sztrájkbizottság a szférát érintő megszorítások elleni tiltakozásul, tájékoztatott Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A békés felvonulás célállomása a Kossuth tér lesz, s arra várhatóan az ország minden településéről érkeznek a közszféra dolgozói és a követeléseikkel szimpatizálók.

Kerpen Gábor elmondta, a sztrájkbizottság csütörtök délutáni ülésén áttekintette a kormányzati javaslatot, amely - mint mondta - igen távol áll a bizottság által elfogadható feltételektől. Rögzítették, hogy a bizottság megerősíti és fenntartja korábbi követeléseit.

Az érdekvédő ezek között említette a 2007. februárjában aláírt sztrájkmegállapodás betartását, a 2009-es 13. havi bér kifizetését és a bértábla legalább négy százalékos növelését, valamint az idén májusban aláírt OKÉT megállapodást, amely az inflációt kompenzáló béremelést indítványoz elő.

A bizottság álláspontjáról tájékoztatja a kormányzati partnert, s azt kéri, hogy már hétfőn üljenek tárgyalóasztalhoz, mondta el Kerpen Gábor. A kormányzati oldalról sztrájktárgyalónak Csizmár Gábort jelölték ki.