Éhségsztrájkba kezdenek fővárosi tanárok

2007.01.22. 10:36
Hétfő reggel 300 ember tiltakozott a fővárosi önkormányzat épülete előtt a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola bezárása ellen. A tanárok fel vannak készülve mindenre, hogy a döntést megváltoztassák, így jövő hétfőig csaknem 150 ember éhségsztrájkkal tiltakozik.

Éhségsztrájkba kezd a bezárásra ítélt Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola több tanára, valamint a diákok szülei és a hozzájuk csatlakozó szimpatizánsok, közölte a fővárosi oktatási intézmény egyik pedagógusa hétfőn. Pécsi Ágnes azután nyilatkozott, hogy becslése szerint csaknem 300-an demonstráltak reggel a fővárosi önkormányzat épülete előtt tiltakozva az ország legöregebb szakképző intézményének bezárása ellen.

A tanár arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatási intézmény teltházzal működik, ezért is tartják megdöbbentőnek, hogy a főváros az iskola júliusi megszüntetését tervezi. Közölte, mindent megtesznek azért, hogy a döntést az önkormányzat megváltoztassa. Ezért jövő hétfő reggelig tartó éhségsztrájkba kezd 150 kollégájával, szülőkkel, volt diákokkal, valamint a tiltakozáshoz csatlakozó szimpatizánsokkal.

Hozzátette, egy hét múlva, hétfő reggel várják a fővárosi önkormányzat oktatási bizottságának a tagjait az oktatási intézménybe.

Az intézmény szerdán értesült a főváros terveiről, előzetesen nem tájékoztatták őket a várható változásokról. Az Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola az ország legrégebbi kereskedelmi szakiskolája, a túljelentkezés folyamatos.