Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Arculatváltásra készül a rendőrség

2007.10.05. 19:34
Sajátos pályázati előszűrést tartott az ORFK csütörtökön. Bár az ORFK nem kívánta kommentálni a Havaria Press értesülését, Garamvölgyi László nyilatkozata szerint a jövőben a most "legsikeresebb pályázatra írnak ki közbeszerzési pályázatot".

Minden idők legnagyobb arculatváltására készül a rendőrség a Havaria Press értesülései szerint. A hírügynökség értesüléseit az ORFK nem kívánta kommentálni, de Garamvölgyi László szóvivő annyit elárulta hírügynökségnek, hogy "a legsikeresebb pályázat megvalósítására fognak közbeszerzési eljárást indítani" - azaz most előszűrést tarthattak, de ezt nem sikerült tisztáznunk a számunkra elérhetetlen szóvivővel.

A Havaria Press értesülései szerint ugyanis csütörtökön négy kreatív ügynökséget hívtak meg prezentációra, hogy mutassák be elképzeléseiket. Az arculatváltás érintené a rendőrség szlogenjét is. Az új jelszónak a bizalom-biztonság-becsület hármasát kell kifejeznie.

A rendőrség weboldala sem maradhat változatlan, azt szintén le kell cserélni, illetve az üzemeltetésre is javaslatot vár a rendőrség. Az új imidzshez új ruha is dukál, ezért meghívták az ország kilenc legismertebb divattervezőjét, hogy alkossák meg a rendőrség modern egyenruháját.

A tervezéshez heten fogtak hozzá, az ő modelljeiket a rendőrök belső számítógépes hálózatukon keresztül nézhetik meg és véleményezhetik. Az új egyenruhacsere előreláthatólag 2.2 milliárd forintba fog kerülni, de ez nem terheli tovább a rendőrség költségvetését, mivel a régi modelleket amúgy is folyamatosan cserélik.

Egy új elképzelés szerint osztrák mintára az interneten lehet majd egyenruhát rendelni egy virtuális pénztárca felhasználásával és a kész ruhákat 4 napon belül házhoz szállítja egy csomagküldő szolgálat. Jelenleg hetekig kell várni egy méretazonos uniformisra.