Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Arculatváltásra készül a rendőrség

2007.10.05. 19:34
Sajátos pályázati előszűrést tartott az ORFK csütörtökön. Bár az ORFK nem kívánta kommentálni a Havaria Press értesülését, Garamvölgyi László nyilatkozata szerint a jövőben a most "legsikeresebb pályázatra írnak ki közbeszerzési pályázatot".

Minden idők legnagyobb arculatváltására készül a rendőrség a Havaria Press értesülései szerint. A hírügynökség értesüléseit az ORFK nem kívánta kommentálni, de Garamvölgyi László szóvivő annyit elárulta hírügynökségnek, hogy "a legsikeresebb pályázat megvalósítására fognak közbeszerzési eljárást indítani" - azaz most előszűrést tarthattak, de ezt nem sikerült tisztáznunk a számunkra elérhetetlen szóvivővel.

A Havaria Press értesülései szerint ugyanis csütörtökön négy kreatív ügynökséget hívtak meg prezentációra, hogy mutassák be elképzeléseiket. Az arculatváltás érintené a rendőrség szlogenjét is. Az új jelszónak a bizalom-biztonság-becsület hármasát kell kifejeznie.

A rendőrség weboldala sem maradhat változatlan, azt szintén le kell cserélni, illetve az üzemeltetésre is javaslatot vár a rendőrség. Az új imidzshez új ruha is dukál, ezért meghívták az ország kilenc legismertebb divattervezőjét, hogy alkossák meg a rendőrség modern egyenruháját.

A tervezéshez heten fogtak hozzá, az ő modelljeiket a rendőrök belső számítógépes hálózatukon keresztül nézhetik meg és véleményezhetik. Az új egyenruhacsere előreláthatólag 2.2 milliárd forintba fog kerülni, de ez nem terheli tovább a rendőrség költségvetését, mivel a régi modelleket amúgy is folyamatosan cserélik.

Egy új elképzelés szerint osztrák mintára az interneten lehet majd egyenruhát rendelni egy virtuális pénztárca felhasználásával és a kész ruhákat 4 napon belül házhoz szállítja egy csomagküldő szolgálat. Jelenleg hetekig kell várni egy méretazonos uniformisra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?