Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Kósa a legnépszerűbb, Kóka a legnépszerűtlenebb

2008.05.22. 15:40
A magyarok csaknem kétharmada kedveli Kósa Lajost. Kóka Jánost viszont háromnegyedük utálja - legyen szó fideszesekről vagy szocialistákról. Fodor Gábor kétszer olyan népszerű, mint az SZDSZ elnöke, derült ki a Századvég és a Forsense felméréséből.

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke a legnépszerűbb politikus, a lista utolsó helyén pedig Kóka János SZDSZ-elnök áll a Századvég és a Forsense legfrissebb felmérése szerint. A közvéleménykutatás szerint egyébként a koalíció felbomlása óta egyre csökken a jelenlegi és volt kormánypárti politikusok népszerűségi indexe: a felállított rangsor utolsó nyolc helyén csak szocialista vagy szabad demokrata képviselők találhatók.

Kósa népszerűsége a legutóbbi, februári felmérés óta némileg csökkent ugyan, de még mindig 62 százalékos. Sólyom László 57 százalékkal a második. Fodor Gábor 52, Szili Katalin 51 százalékon áll.

Az ellenzék vezére, Orbán Viktor már csak a magyarok kisebbségének, 47 százalékának szimpatikus - ahogy Pokorni Zoltán, Navracsics Tibor és Tarlós István is. Demszky Gábor a lista utolsó nyolc helyezethe között van, ahogy a 31 pontos népszerűségű Gyurcsány Ferenc is. Az utolsó helyen 26 ponttal Kóka János áll.

A szocialista szavazók körében végzett mérésben Gyurcsány Ferenc áll az élen 69 ponttal. Az szdsz-esek közül Kóka János nagyon népszerűtlen köreikben, de Fodor Gábort annyira kedvelik, hogy népszerűsége a szocialista politikusokéval vetekszik.

A fideszeses szavazók körében Orbán népszerűsége 80 pont.