Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Táblabírálók és kommunistázók

2002.06.09. 19:45
A Fiatal Baloldal szervezet lepedővel letakart egy táblát, melyet a 56-os Magyarok Világtanácsa állított fel a Kossuth téren. A táblára azt írták: "a 2002-es országgyűlési választások után beállt helyzet veszélyezteti a demokratikus államélet tisztaságát". Az 56-os Magyarok Világtanácsa a letakarás miatt kommunista módszerek jogutódlásáról, politikai terrorról beszél, és még be is pereli a Fiatal Baloldalt.
Tiltakozásképpen a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták emblémáját ábrázoló lepedővel takarta le a szervezet alelnöke vasárnap a parlament előtti Kossuth téren azt a táblát, amelyen többi között az olvasható: "a 2002-es országgyűlési választások után beállt helyzet veszélyezteti a demokratikus államélet tisztaságát".

Nem tetszett nekik a tábla

Gerő Dániel, a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján úgy vélte: a tábla - amelyet felirata szerint az 56-os Magyarok Világtanácsa állíttatott - félretájékoztatja az arra járókat.

Gerő Dániel szavai szerint a tábla méltatlan az újkori magyar demokráciához, és méltatlan 1956 szellemiségéhez is.

Az ifjúsági szervezet alelnöke jelezte: eddigi információik szerint a tábla felállítására nem volt engedély.

Gyors reakció

Az 56-os Magyarok Világtanácsa politikai terrorizmusnak minősíti a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták vasárnapi, Kossuth téri akcióját - tudatta a szervezet főtitkára, Ábrahám Dezső közleményben az MTI-vel.

Az 56-os Magyarok Világtanácsának főtitkára szerint ezzel a törvényellenes cselekedettel az ifjú szocialisták meggyalázták az 56-os sortűz áldozatainak emlékhelyét.

Perelnek is

Ábrahám Dezső a közleményben - arra reagálva, hogy a fiatal baloldal információja szerint a tábla felállítására nem volt engedély - jelzi: a szervezet rendelkezik a megfelelő engedéllyel, ezért hétfőn büntető feljelentést tesz az illetékes hatóságnál, továbbá kártérítési keresettel él a bíróságnál.

A főtitkár szerint a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták cselekedete egyértelművé tette a kommunista módszerek jogutódlását, hasonlóan a kormány "kampányához".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!