Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Táblabírálók és kommunistázók

2002.06.09. 19:45
A Fiatal Baloldal szervezet lepedővel letakart egy táblát, melyet a 56-os Magyarok Világtanácsa állított fel a Kossuth téren. A táblára azt írták: "a 2002-es országgyűlési választások után beállt helyzet veszélyezteti a demokratikus államélet tisztaságát". Az 56-os Magyarok Világtanácsa a letakarás miatt kommunista módszerek jogutódlásáról, politikai terrorról beszél, és még be is pereli a Fiatal Baloldalt.
Tiltakozásképpen a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták emblémáját ábrázoló lepedővel takarta le a szervezet alelnöke vasárnap a parlament előtti Kossuth téren azt a táblát, amelyen többi között az olvasható: "a 2002-es országgyűlési választások után beállt helyzet veszélyezteti a demokratikus államélet tisztaságát".

Nem tetszett nekik a tábla

Gerő Dániel, a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján úgy vélte: a tábla - amelyet felirata szerint az 56-os Magyarok Világtanácsa állíttatott - félretájékoztatja az arra járókat.

Gerő Dániel szavai szerint a tábla méltatlan az újkori magyar demokráciához, és méltatlan 1956 szellemiségéhez is.

Az ifjúsági szervezet alelnöke jelezte: eddigi információik szerint a tábla felállítására nem volt engedély.

Gyors reakció

Az 56-os Magyarok Világtanácsa politikai terrorizmusnak minősíti a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták vasárnapi, Kossuth téri akcióját - tudatta a szervezet főtitkára, Ábrahám Dezső közleményben az MTI-vel.

Az 56-os Magyarok Világtanácsának főtitkára szerint ezzel a törvényellenes cselekedettel az ifjú szocialisták meggyalázták az 56-os sortűz áldozatainak emlékhelyét.

Perelnek is

Ábrahám Dezső a közleményben - arra reagálva, hogy a fiatal baloldal információja szerint a tábla felállítására nem volt engedély - jelzi: a szervezet rendelkezik a megfelelő engedéllyel, ezért hétfőn büntető feljelentést tesz az illetékes hatóságnál, továbbá kártérítési keresettel él a bíróságnál.

A főtitkár szerint a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták cselekedete egyértelművé tette a kommunista módszerek jogutódlását, hasonlóan a kormány "kampányához".