Auguszta
-4 °C
2 °C

Iskolai tablókról nyúlt adatokra hivatkozik egy MSZP-s jelölt

2006.03.23. 10:55
Megsértette a választási törvényt az MSZP paksi képviselőjelöltje, aki törvénytelenül szerzett adatok alapján küldött leveleket az első választóknak.

Megsértette a választási törvényt Molnár József, az MSZP paksi képviselőjelöltje, állapította meg Tolna megye 2. számú választókerületének helyi választási bizottsága. A választási iroda vezetője által az MTI-hez eljuttatott határozat szerint a jogsértőt eltiltják a további jogsértéstől.

A határozat indoklásából kiderül, hogy a képviselőjelölt az elmúlt héten "több első választópolgárhoz személyesen aláírt levéllel fordult", de a választópolgárok személyes adatait a törvényi rendelkezést megsértve szerezte be. A bizonyítási eljárásban a választási bizottság megkereste az MSZP-t, és a párt képviseletében nyilatkozó személy állítása szerint az adatokhoz iskolai tablókról jutottak hozzá.

"A választási bizottság ezt azonban nem hitte el, "mivel a kifogáshoz mellékelt levél címzettje a beszerzett adatok szerint iskoláit nem Pakson végezte, hosszú évek óta külföldön él, és ez egyébként sem ad magyarázatot arra, hogy a választópolgár lakcíme miként jutott a képviselőjelölt birtokába".

Blazsek Balázs, a helyi választási iroda vezetője közölte, csütörtök reggelig nem érkezett fellebbezés.