Huba
17 °C
33 °C

Tanulmányok 17 millió vizitdíjért

2008.03.02. 11:51
A kormányzat az elmúlt öt évben ötmilliárd forintot költött részben értelmetlen tanulmányokra, mondta a Fidelitas vezető politikusa. Ágh Péter szerint ebből 17 millió vizitdíjat ki lehetett volna fizetni.

A kormányzat az elmúlt öt évben ötmilliárd forintot költött részben értelmetlen tanulmányokra - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a Fidelitas ügyvezető alelnöke. Ágh Péter megjegyezte: ebből az összegből 17 millió vizitdíjat lehetett volna kifizetni.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányzat az elmúlt években alapvetően olyan párttanulmányokat készíttetett közpénzen, amelyek csak a kormánypártok és nem az "emberek" érdekeit szolgálják. Ezeket az elemzéseket a különböző tárcák munkatársai is el tudták volna készíteni, ám Ágh Péter szerint ezek a kormányzati kommunikációban dolgozók fizetésének kiegészítésére szolgáltak.

Ágh Péter szerint a tanulmányok egy része így nem is szakmai elemzés lett, pusztán a politikai kommunikációt szolgálták. Az elmúlt években egy sor teljesen értelmetlen tanulmány is készült - tette hozzá. A Fidelitas ügyvezető alelnöke példaként a 2003-ban megrendelt Játékok, bútorok, textil című elemzést, valamint a 2004-ben készült Alávetett test, alávetett státus elnevezésű tanulmányt említette.