Aliz
6 °C
14 °C

Tanulmányok 17 millió vizitdíjért

2008.03.02. 11:51
A kormányzat az elmúlt öt évben ötmilliárd forintot költött részben értelmetlen tanulmányokra, mondta a Fidelitas vezető politikusa. Ágh Péter szerint ebből 17 millió vizitdíjat ki lehetett volna fizetni.

A kormányzat az elmúlt öt évben ötmilliárd forintot költött részben értelmetlen tanulmányokra - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a Fidelitas ügyvezető alelnöke. Ágh Péter megjegyezte: ebből az összegből 17 millió vizitdíjat lehetett volna kifizetni.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányzat az elmúlt években alapvetően olyan párttanulmányokat készíttetett közpénzen, amelyek csak a kormánypártok és nem az "emberek" érdekeit szolgálják. Ezeket az elemzéseket a különböző tárcák munkatársai is el tudták volna készíteni, ám Ágh Péter szerint ezek a kormányzati kommunikációban dolgozók fizetésének kiegészítésére szolgáltak.

Ágh Péter szerint a tanulmányok egy része így nem is szakmai elemzés lett, pusztán a politikai kommunikációt szolgálták. Az elmúlt években egy sor teljesen értelmetlen tanulmány is készült - tette hozzá. A Fidelitas ügyvezető alelnöke példaként a 2003-ban megrendelt Játékok, bútorok, textil című elemzést, valamint a 2004-ben készült Alávetett test, alávetett státus elnevezésű tanulmányt említette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?