Viola
-6 °C
-2 °C

Harckocsikat foglalt le a BRFK

2007.10.20. 13:37
Az egyik kereskedelmi televízióban büszkélkedett harckocsijaival egy budaörsi férfi, másnap már a rendőrök kopogtattak az ajtaján, s rövid úton lefoglalták a tankokat. A hatósági indok: a masinákat nem szabályszerűen hatástalanították.

Honvédségi szakértőkkel megerősítve szálltak ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai egy budaörsi férfi telephelyére. A razzia apropója, hogy az egyik kereskedelmi csatornán a telephely tulajdonosa mutatta be szeretett tankjait a nagyközönségnek. A rendőrök hamar megállapították, hogy nem a törvényeknek megfelelően hatástalanították őket a lövegeket, így lefoglalták a harci járműveket.

A hivatalos megfogalmazás szerint visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással- és kettős felhasználású termékkel bűntett gyanúja miatt indult eljárás az ügyben. A nyomozók egyébként nem szállították el őket a tulajdonos telephelyeiről. A férfi azonban így is kifogásolja az eljárást, mivel - bár ott maradtak tankjai - nem nyúlhat hozzájuk. A rendőrség a héten az ügyészségre küldte a férfi kifogásával kapcsolatos iratokat.

Hogy a tankok mennyire veszélyesek, az kérdéses, annyi biztos, hogy mozgásképesek, de tüzelni nem tudnak. Ám mint emlékezetes, tavaly október 23.-án a Deák térénél egy kiállított harckocsival akarták áttörni a rendőrök sorfalát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!