Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tárki: 61-24 a Fidesz javára

2008.09.17. 15:25
Három párt, a Fidesz, az MSZP és az MDF áll öt százalék, azaz a parlamenti küszöb fölött a biztos szavazó pártválasztók körében. A Tárki szeptemberi közvélemény-kutatása szerint a biztos szavazók között 35 százalékos a Fidesz előnye az MSZP-hez képest.

A kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében szeptemberben 35, míg júliusban 33, júniusban pedig 32 százalék volt. A jelenlegi kormánypárt támogatottsága - mint írják - kismértékben csökkent: az MSZP tábora a teljes felnőtt lakosság körében ebben a hónapban 14 százalék, szemben a júliusi 16 és a júniusi 17 százalékos támogatottsággal.

A pártválasztók körében a Fidesz 35 százalékponttal, a biztos szavazó pártválasztók körében 36 százalékponttal vezet az MSZP előtt. A biztos szavazó pártválasztókat figyelembe véve a szocialista párt támogatottsága jelenleg 24 százalékos, míg júniusban 27, júliusban pedig ez az arány 29 százalék volt.

A Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében szeptemberben 61 százalék, amely megegyezik a júniusban és a júliusban mért adatokkal. A kispártokat vizsgálva a Tárki megállapította, hogy az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében 2, a pártválasztók között 4, míg a biztos szavazó pártválasztók között 3 százalékos.

Az MDF tábora a teljes lakosságon belül 4, a pártválasztók és a biztos szavazó pártválasztók körében pedig egyaránt 6-6 százaléknyi.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 52 százaléka venne részt biztosan, ugyanannyian, mint júliusban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?