SZDSZ-es jelzők Tarlósra: homofób és erőszakos

2006.06.29. 19:35
Az SZDSZ ifjúsági szervezete, az Új Generáció szerint a Fidesz főpolgármester-jelöltjének "homofób nyilatkozatai" és meghirdetett "erőszakos rendcsinálás programja" nem olyan politika, amely alkalmassá tenné Tarlós Istvánt egy európai nagyváros vezetésére. A Fidelitas úgy látja: a fővárost eddig irányító politikusok félni kezdtek, hogy a budapesti emberek a város élére olyan független vezetőt választanak, aki rendbe teszi Budapest ügyeit.

Az Új Generáció (ÚG) két alelnöke Tarlós Istvánnak címzett nyílt levelet tett közzé csütörtökön, az írásban úgy fogalmaznak, hogy az óbudai polgármester a Fidesz hivatalos főpolgármester-jelöltjeként rögtön százezreket zárt ki azok köréből, akiket megválasztása esetén képviselni szeretne. "Homofób nyilatkozatai, az Ön által meghirdetett erőszakos "rendcsinálás" programja nem olyan politika, mely alkalmassá tenné egy európai nagyváros vezetésére" - írja Merker Dávid és Léderer András az www.szdsz.hu-n is közzétett levélben.

Parancsolni és tiltani

"Magyarország fővárosa egy színes, liberális, sokféle értéket képviselő nagyváros. Ezért bármilyen nehéz, arra kérjük Önt: mégis próbáljon az itt élők hullámhosszára hangolódni. Ez az Ön érdeke, de kötelessége is. Kampánya, politikája, programja ugyanis eleddig alkalmatlanná teszik a főpolgármesteri poszt betöltésére" - fogalmazott a két alelnök.

A két idjú szabad demokrata hangsúlyozta, hogy Budapest nem választ meg olyan főpolgármestert, aki a fővárosiak többségét kirekeszti, aki arra építi kampányát, hogy mit kíván megparancsolni és megtiltani az itt élőknek.

A két alelnök kitért levelében arra is, hogy Tarlós István egy hetilapnak adott csütörtöki interjújában arról panaszkodik, hogy nem tud a fiatal liberálisok hullámhosszára hangolódni. "Pedig ez nem lenne nehéz feladat: két hete kelt levelünkben több kérdést is feltettünk Önnek - próbáljon meg válaszolni rájuk!" - zárta nyílt levelét az SZDSZ ÚG két alelnöke.

Rendet csinál

A Fidelitas két képviselője, Koszorús László és Ágh Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében a nyílt levélre reagálva azt írta: úgy tűnik, a fővárost eddig irányító politikusok félni kezdtek, hogy a budapesti emberek a város élére olyan független vezetőt választanak, aki rendbe teszi Budapest ügyeit.

"A fővárost jelenleg irányító elitet rémülettel tölti el, hogy a Fidesz által indított, korábban már bizonyított főpolgármester-jelölt, Tarlós István megszünteti a város fejlődését gátoló legnagyobb tehertételt, a korrupciót. Félelmükre mi sem jellemzőbb, mint az, hogy az SZDSZ ifjúsági szervezete mögé bújva szórják Tarlós István fejére alaptalan, mocskolódó vádaskodásaikat" - fogalmaztak a fiatal fideszesek.  • Hírek
  • Támogatások