Mátyás
-6 °C
1 °C

Daganatos beteg a pécsi polgármester

2008.05.21. 15:16
Személyes vallomással állt elő sajtótájékoztatóján a pécsi polgármester: Tasnádi Péter arról beszélt, hogy rákos betegségben szenved, de elhatározta, hogy maga és a családja miatt leküzdi. A pécsi Fidesz-KDNP frakció reagálásában Tasnádi bátorságát méltatta, s ígérte: a betegségből nem csinál politikai ügyet.

Daganatos betegségben szenved Pécs szocialista polgármestere, aki a rák elleni küzdelméről és gyógyulási folyamatának eredményeiről is beszélt sajtótájékoztatóján. "Magamért és a családomért eldöntöttem, hogy le fogom küzdeni, eldöntöttem, hogy meggyógyulok, és eldöntöttem, hogy tovább fogok dolgozni", mondta Tasnádi Péter.

Tasnádi Péter

A szocialista politikus még idén januárban, egy influenzával összefüggésben került kórházba. Akkor derült ki, hogy szervezetében daganatos elváltozások vannak. Több kezelésen esett át, a legutóbbi vizsgálatok eredményei alapján tüneteinek nagy része már megszűnt.

A pécsi Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált Tasnádi betegségének hírére, miszerint sajnálattal értesültek arról, hogy a polgármester komoly egészségügyi problémákkal küzd. A közlemény szerint egy ember egészségi állapota, még ha közszereplő is, a legmélyebb magánügy, így az ellenzéki politikusok elismeréssel adóznak Tasnádi bátorsága és nyíltsága előtt.

Ami pedig az eset esetleges politikai felhangjait illeti, az ellenzéki frakció leszögezte, hogy azt sem most, sem pedig a jövőben nem kívánja politikai ügyként kezelni, s ezt várja a pécsi közgyűlés többi szereplőjétől is.